2 entry daha
  • bu sizi ilgilendiriyor programında son yıllarda yapıcılıktan yoksun eleştiriye odaklanmış chp çizgisine ne kadar yakın olduğunu hem sözle hem de tavırlarıyla göstermiş insan. yanındaki bağımsız milletvekili adayı sayılarla ve örneklerle sorunlara somut çözüm önerileri getirirken, o "ama türkiye'nin başka önemli sorunları da var." demekle yetindi, kendi projelerinden, kendi fikirlerinden bahsetmedi. ondan 30 yaş büyük politikacıların ezberden okuduğu konulara, onların söylemiyle değinmekle yetindi. sorulara verdiği yuvarlak, tanıdık cevaplarla etkileyicilikten uzaktı. belli ki yaşının ve cinsiyetinin bir avantaj olması gerekirken ne yazık ki hala bir engel teşkil ettiği seçim kampanyası kargaşasında o da bazı şeyleri kaybetmiş, en azından kısa bir süreliğine.

    şimdi ben bu kadını neden eleştiriyorum? çünkü genç, başarılı ve kadın olarak politikaya atılmak alkış toplamak için yeterli değil. şu anda o da son zamanlardaki kamuoyu baskısından dolayı milletvekili aday listelerine eklenen güzel yüzlerden bir tanesi sadece. zaten chp'nin gerçekten niyeti olsaydı didem hanım'ı bu seçimlerde meclise sokmaya, 14. sırada aday gösterilmezdi.

    didem engin'in hem birkaç fırın ekmek yemesi, hem de silkelenip, o hantal politik söylemden kurtulması, ağzından düşürmediği iyi eğitimini ve dinamizmini kullanarak çözüm üretmesi lazım. umarım bir sonraki seçime yetişir, 2011'de meclise girer ve yeni bir soluk getirebilir türk politikasına. olması gerektiği gibi.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap