18 entry daha
  • geçen hafta kök çakramı çalıştırdığım günün sonunda yazacaktım ancak yorgunluktan elim gitmedi. her yerde bulunabilecek ve oyuna ezberden öte gitmeyen, katkı sağlamayacak şeyler yazmak istemiyorum. kalp çakrası için yazdığım yazı ile ilgili güzel mesajlar aldım, mutlu oldum.

    kök çakranın rengi kırmızı. benim en sevdiğim renk olduğundan çevremde bulundurmak konusunda ya da giyinmek konusunda en rahat ettiğim renk. çakralar ile ilgili çalışmaya başlayacaksanız önce kök çakra çalışmanız gerekir. omurga hattı boyunca akışkan bir enerji gibi düşünürsek arada tıkalı bir nokta var ise enerji akışkanlığını sağlıklı şekilde gerçekleştiremeyecektir.

    kök çakranın konuları ;

    * güven, aile, kökler, hayatta kalma, temel ihtiyaçları karşılama, varlık.

    kök çakra az çalıştığında;

    - bedensel zayıflık, huzursuz ve endişeli yaşam, güvensizlik(insanlara ve doğaya), para kazanma hırsı ve maddiyata değer verme, kişisel sınırlarını koruyamama, terk edilme korkusu, ilgisizlik, depresyona meyilli olmak, bencillik, kolay hastalanma, akışa güvenmeme, pasif dişil.

    kök çakra çok çalıştığında;

    - çok yemek yeme hatta obezite, cinselliğe aşırı düşkünlük, egoist, yönetme isteği, tembellik, değişime direnç gösterme, iyi giyinimli ve görüntüsünde titiz, yıkıcı eril.

    kök çakra dengede ise;

    - hayata karşı güven hissi, sorunlarla başa çıkabilme gücü, sağlıklı olma, esneklik, istikrar ve denge, enerjisi yüksek, sağlıklı cinsellik.

    kök çakranın dengesizleşmesine sebep olan konular;

    - en büyük sebebi ailesel travmalardır. bebekken anne ve baba ile güçlü ve güvende hissedilen bağ kurulamadıysa kişi ben bu dünyada güvendeyim hissine sahip olamaz. yine aynı şekilde aileden ilgi ve sevgi göremediyse istenmediğini hissedeceği için varlığının kabul edilip onurlandığını düşünmez. doğum travmaları da bu çakra için önemlidir. örneğin ben 20 gün geç doğmuşum, çakralarla ilgili çalışırken bunun bir travma olduğunu öğrenmiştim.

    kök çakrayı dengeye getirmek için yapılabilecek çalışmalar;

    1) toprak ve doğa ile vakit geçirmek. çıplak ayak toprağa basıp "ben bu dünya 'da güvendeyim. bana bir şey olsa bu dünya beni korur." olumlamaları ile destekleyebilirsiniz. ben böyle yapıyorum. ağaçlara, çiçeklere, doğaya sarılmak da oldukça önemli. çiçek yetiştirebilirim, bahçeniz var ise kendi sebze meyvenizi yetiştirebilirsiniz. çok destekleyici olur.

    burada bir artı açacağım benim gibi küçük yerlerde büyümüş olan çocuklar toprak ve doğa ile çok vakit geçirir. çocukken arkadaşlarla topraktan yemekler yapıyorduk. köye gitmeyi de çok severdim. yeğenim de aynı şeylere bayılıyor. aslında bedeniniz ait olduğu ve mutlu olduğu yeri bilerek doğuyor, sadece unutuyor. farkındalıklar ise hatırlatıyor.

    2) yürüyüş ve spor yapmak. ritmik şekilde yürümeniz yeterli olacaktır. spor yaparken de aşırıya kaçmamanızı öneriyorum.

    3) bu maddeyi özellikle dişiller için yazıyorum. evdeyken etek giyip iç çamaşırı giymeyin. özellikle pantolonu da çok giymeyi tercih etmemenizi öneriyorum. iç çamaşırı giyiyoruz, üzerine pantolon da giydiğimizde kök çakramız iyice nefes alamıyor. çakraların nerede olduğu ile ilgili görsel paylaşmıştım bir entry de oradan bakabilirsiniz sebebine. iç çamaşırlarınızı da genellikle kırmızı tercih etmenizi öneririm.

    4) dans etmek. bu hareket etmeye giriyor aslında ama özellikle ayrı bir madde yazdım çünkü yine hemcinslerim için bir detay ekleyeceğim. dans etmeyi özellikle ayna karşısında yapmanızı öneriyorum. hem çakranızı çalıştırmış hem de enerjinizi yükseltmiş olacaksınız.

    5) kök çakranın frekansına uygun müzikler dinlemek. ben yine dinlediğim bir kaç örneği bırakacağım. 1 2

    6) thetahealing sisteminde temel bir meditasyon var. bunu detaylandırmam mümkün değil. ama gözünüzü kapatın ve sağ elinizde kırmızı ışıktan oluşmuş bir küre olduğunu düşünün. ve elinizi kök çakra hizanıza getirip saat yönünde döndürerek kırmızı ışığın kalbinize dolduğunu hayal edin. yapabildiğiniz kadar uzun süre yapmanızı öneriyorum.

    7) aile bağları önemli. bu çakranın dengesizleşmesindeki en büyük sebep bu. bağ kurmayı öğrenmeye çalışın. kök çakrası dengesiz olan bireylerde kaçıngan bağlanmanın yaygın olduğunu düşünüyorum. her yerde bulamayacağınız bir çalışma önereceğim. çocukluk fotoğrafınız odanızda yoksa lütfen olsun. ve o çocukla konuşun. ona deyin ki "sen istenilen bir çocuktur. annen ve baban seni seviyordu. güven ve sevgiyle büyüdün." böyle olmamışsa bile bir süre sonra o çocuk buna inanacak. ve o çocuk çok uzakta değil.

    8) olumlama cümleleri ile çalışmanızı öneririm. ama doğal taşlar konusundaki fikrim burada da geçerli. sadece olumlayarak bir noktaya kadar ilerlersiniz ve sonra "ee hiçbir şey olmadı!" dersiniz. benim sevdiğim ve başlangıç için önerdiğim "bu dünya 'da yaşamaya hakkım var. " buradan bakıp kendinize yakın hissettiğinizi seçebilirsiniz.

    umarım bu yazı katkı olacağı kişilerin karşısına çıkar.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap