79 entry daha
  • başlık altına passat, bmw, mercedes yazanlar eminim ki parayı bulunca ilk iş soluğu galeride alacaklar. genel alım gücünün düşüklüğü malesef ülkenin demografik yapısını kin ve hınç dolu bir topluma dönüştürdü.

    zizek'in sürekli anlattığı bir hikaye var; bir gün çiftçinin birinin yanına bir cadı gelir ve der ki; "ne dilersen dile gerçek olacak ama tek bir şartla, komşuna iki katını vereceğim". çiftçi kurnazca gülümser ve "bir gözümü al" der. işte türk insanı da aynı bu ruh hali içerisinde.

    arkadaşlar hadi bmw, mercedes türkiye sartlarinda üst sınıf araçlar tamam ama bir volkswagen nasıl görgüsüz aracı olabilir? bunu düşünebilmek dahi altında yatan psikolojik bir sorun olduğuna delalet. bakın burada birey bazında suçlama yapmıyorum, asıl eleştirim bireylere bunu düşündürtebilen sistemde. türkiye'de görgüsüz aracı dediğiniz otomobiller, birinci dunya ulkelerinde fiat egea, renault symbol sıklığında karşınıza çıkacaktır. insanları sorgulamadan önce gerçekliği sorgulayın, hayatınızı boş yere kin ve hınç içerisinde elde edemediklerinizi arzulayarak geçirmeyin. materyal size sahip olacağına siz o materyali bir araya getiren bilgiye sahip olun.
115 entry daha
hesabın var mı? giriş yap