92 entry daha
  • bazı örneklerle içinde düşün kelimesi geçtiği tespit edilmiş kitap. let's bakmak.

    "kitab'ı sıkı tutun, onun içindekileri düşünün (gafil olmayın) demiştik." -"hatırlayın" daha uygun olurdu.

    "işte, allah ölüleri böyle diriltir, düşünesiniz diye mucizelerini de size böyle gösterir"-"ibret alın" daha uygun olurdu.

    "rüzgarları ve gökle yer arasındaki emre amade bulutları evirip çevirmesinde elbette düşünen bir topluluk için deliller vardır." -yazar burada düşünen toplumlara sesleniyor. üzerine alınmak serbest tabi.

    "sana içkiyi ve kumarı sorarlar. de ki: "onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahiri) yararlar vardır. ama günahları yararlarından büyüktür." yine sana allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. de ki: "ihtiyaçtan arta kalanı." allah size âyetleri böyle açıklıyor ki düşünesiniz." -dediğimi de diyor. ve fakat düşünüp de buldun sandırıyor. çok zekice.

    "dünya ve ahiret hakkında düşünesiniz diye böyle yapıyor ". -ben sana anlattım dünyayı ahireti. ona göre mesajı bu. düşünmek biraz lafın gelişi yine.

    "düşünesiniz diye allah size âyetlerini böyle açıklamaktadır" -hatim et gibi şeyler bunlar. düşün, yargıla, beğenmezsen gel konuşalım, atkıldığın yerlerde bana danış. olmadı senin dediğin gibi mi bakarız gibi bir mesaj göremedim ben.

    evet böyle gidiyor bu. yani anlayacağınız zati "iman"'ın olduğu yerde düşün düşün ne gerek bir durum var.
1713 entry daha
hesabın var mı? giriş yap