4612 entry daha
  • seneler içerisinde oyuncu satışından geliri 22 milyon euro. ödenenen bonservisler de 20-22 milyon euru civarında. maaş bütçesi muallak çünkü ben hiçbir yerde göremedim. 50 milyon euro maaş bütçesi yazılmış ama yalan olduğunu düşünüyorum. ama oyunculara ve robinho, adebayor gibi isimlere verilen maaşlara bakılınca 30 milyon euro civarında olması muhtemel. bunun yanında kulübün çalışanlarından, sahanın bakımına kadar ekstra giderleri bulunuyor. geçen seneki yayın gelirlerine baktım ve 18 milyon euro civarı bir kazanç söz konusu.

    şimdi bunun yanına kombine geliri ekleyelim. 8000 civarı kombine ve ortalama 500 tl alsak bile 600-700 bin euro yapıyor. forma veya yan ürünlerden satışını hesaba bile katmıyorum ve bu kulübün her sene yaklaşık 10-12 milyon euro zarar etmesi gerekiyor. fakat göksel gümüşdağ kulübün borcu olmadığını açıklamıştı.

    neden zarar etmediği kulubün sitesine girince anlaşılıyor. sponsorlara bakarsak gelen parayı görmek mümkün. belediye el değiştirene kadar ibb'den de paraların aktığını biliyorduk. taraftarı olmayan, maçları izlenmeyen, herhangi bir ürün satışı olmayan bir semt takımına bir firma neden sponsor olur ? 'hakkıyla kazandı, yıllardır şampiyonluk kovaladılar, iyi bir proje uyguladılar' gibi yazan kıt beyinli insanlara itibar etmeyin. siyaset eliyle sponsorluk üzerinden fonlanan bir kulübün yıllar içerisinde büyümesi ve bir noktaya gelmesi bileğin hakkı değil ülkenin her alanına nüfuz eden siyasetin futbola da girmesinden başka bir şey değildir. bu kulübe takım ayırmadan herkesin karşı çıkması gerekmektedir.
    edit:imla
651 entry daha
hesabın var mı? giriş yap