30714 entry daha
  • hesaplayan adamlar gelmiş, son iki senedir berbat bir şekilde yönetilen futbol şubesi ve transfer planlamasını savunmaya çalışıyor. gel güzel kardeşim biraz daha hesaplayalım. (bkz: #110430886) (bkz: #110367055)

    1- eğer lig sıralamasında ilk 3e girilirse minimum 20m lira üzerinde bir ekstra gelir kazanıyorsunuz. 2 sezondur bu gelirden mahrumuz. kaynak (50m tl)

    2- normal şartlarda sezonu ortalama 20 galibiyet ile tamamlayan fenerbahçe, son iki sezondur 11 ve 14 galibiyet ile sezonu kapattı. bu da en az 5 galibiyet priminden mahrum kalmak demek. ve sezon başına yaklaşık 15 milyon tl yapmakta. (30m lira)

    3- avrupaya gidemeyerek kazanamadığımız avrupa ligi ayak bastı parası 3m euro (yaklaşık 20m tl). kaynak bakın şampiyon olmadığımız, ve şampiyonlar ligine katılmadığımızı var sayıyorum. (toplam 40m lira)

    4- olası bir avrupa ligi katılımında, gruplardan çıkarsak 500k euro, ve ortalama 5 galibiyet aldığımızı düşünsek, galibiyet başına da 500k euro kazanarak yaklaşık 3m euro gelir kazanılabilirdi. bu da 2 sene sonunda yaklaşık 40m tl geliri elinin tersi ile itmek.

    5- bu iki sezonda yaşanan başarısızlıklar sonucu kaybedilen imaj değeri, ve manevi çöküşü bu maddi toplama katmıyorum bile.

    6- düşen kombine, stad ve fenerium gelirlerine şuan net olarak ulaşamadığım için bu toplama katma şansım olmadı.

    peki sonuç olarak toplam nedir? elde edilemeyen sportif başarılar, ve berbat geçen 2 sezon sonunda fenerbahçemiz kemiksiz ve kılçıksız olarak 160m lira kaybetmiş durumda. üzerine sponsorluk, fenerium ve stad gibi ekstra yan gelirleri de eklerseniz bu sayının 200m üzerine çıkabileceğini düşünmek zor değil.

    yani buradan çıkarmamız gereken sonuç nedir, transferde ve kadroda küçülmeye giderek kulübü ileri taşıyamazsınız. fenerbahçe gibi bir kulübün birinci öncelikli hedefi ligi en azından ilk 3 içerisinde bitirerek avrupada ve türkiyede başarılı bir profil çizmek. aksi takdirde küçülmeye giderek kulübün bir orta sıra takımına evrilmesine sebep olursunuz. işte bu yüzden en kısa sürede, acilen!, net olarak sportif başarı hedefleyen ve futboldan anlayan bir yöneticinin ali koçun yerine kulübün başına geçmesi gerekmekte. yoksa geri dönülemez bir çöküşün eşiğindeyiz. bir sezonda daha ilk 3'ün dışında kalmayı bu camia kaldıramaz.
22336 entry daha
hesabın var mı? giriş yap