4 entry daha
  • görsel

    altyapısı ve arazi sürüş modlarıyla birlikte çılgın bir araç. bir ara hakkında mustang gt'nin ve abisi f150'nin de kalbinde yer alan ford'un 5 litrelik coyote v8 motorunu alabileceği söylentileri bile offroad severleri heyecanlandırmaya yetti. 7500 devir çeviren ve çok güzel sesi olan bu motorla ranger raptor'u alıp dakar'a sokmak güzel olurdu.

    araç 2,5 tonluk bir dev, 2 litrelik ecoblue dizel ünite kağıt üstünde oldukça güçlü ve verimli: 3750 devirde 213ps (210hp) güç ve 1750 devirde 500nm tork üretiyor, sayılar kulağa yeterli gibi geliyor ama aletin ağırlığı düşünüldüğünde aslında alınan performans ortalama üstü bir kompakt araçla eşit olacaktır. tüketim değerleri şehir içi 11-12 litreleri (kağıt üstünde 8,2lt)bulacaktır ki bu ağırlıkta bir dev için oldukça normal. bf goodrich all terrain lastikler de şehirde yakıt tüketimine pek yardımcı olmayacaklar. bu aracı alıyorsanız lütfen ama lütfen mutlu olacağı arazi ortamına sokun, antalya sıcağında malamute beslemek gibi hataya düşmeyin. sokun raptoru dağ, çamur ve engebeli arazilere, mutlu köpekler gibi koştursun.

    aktif şehir içi güvenlik yardımcıları ve yarı otonom sürüş becerileri biraz zenginleştirilse alıp kapının önüne koyacağım, tek aracım olacak. yapılış amacı şehir içi sürüş olmadığı için bu tarz güvenlik donanımları yerine altyapı ve arazi yeteneklerine yatırım yapmak en doğrusu idi ve ford da öyle yapmış. yine de gönül her işe bunu kullanmak istiyor, alalım çocuğu okuldan, eve giderken ufak bir arazi sürüşü, biraz drift, "bir daha baba bir daha" diye çocuğu (daha çok kendimizi) eğlendirelim birlikte ve anneye sağ salim dönelim.

    bu başlıkta ufak da bir vw ve ford işbirliği hatırlatması yapalım: ford ve vag, ford'un yeni bir ticari van geliştirmesi (platform ortak kullanılacak) ve ranger altyapısını vw ile paylaşması karşılığında vw'nin elektirikli araç ve otonom sürüş teknolojilerini ford'la paylaşması konusunda anlaştılar, bu anlaşmadan yüksek sayıda ticari araç satışı ve yüksek getiri bekliyor her iki taraf da. 2022 ya da sonrasında umut ediyorum ki amarok raptor görürüz.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap