9 entry daha
  • 21. yüzyılda modern toplumlarda gittikçe melezleşme veya tekilleşme eğilimi göstermeye başlayan cinsiyet.
    fiziksel anlamda kadınların geçmiş dönem ideal erkek anlayışının dışında kalan bir ideal erkek imgesi yaratmaya başlaması (tüysüz, 'bebek yüzlü' tabir edilen, en az kadınlar kadar bakımlı, terlemeyen, gaz çıkarmayan), erkeklerin de daha güçlü bir portre sergileyen (örneğin kısa saçlı, sert yüz hatlarına sahip) kadın imgesi yaratmaya başlaması bu tür bir dönüşümün yansımalardır. mesela giyim markalarının kataloglarında, billboard reklamlarında kullanılan kadın ve erkek modellerin arasında fiziksel anlamda çok çok büyük farklar kalmaması bize bu konu hakkında önemli ipuçları sunabilmektedir.
    sosyal anlamda değişim ise daha belirgindir. artık ideal erkek, vichy ürünleri kullanmakta, epilasyon yaptırabilmekte, dekorasyon, moda ve genel anlamda stile önem vermekte, çocuk gelişim kitapları okumakta, yemek yapabilmekte, kadının omuzuna başını yaslayıp ağlayabilmekte ve geçmişte kadına atfedilmiş bir çok özelliği bünyesine sığdırabilmektedir.
    evin dışındaki hayatı keşfeden kadın , tek başına eğlenmeye gidebilmekte, sert ve acımasız olabilmekte, erkeklere özgü görülen çapkınlık hikayelerine sahip olabilmekte..dir.

    dir, ama bu kadınerkek veya erkekkadın bireylerden örülmekte olan yeni toplum kazandığı özellikler itibariyle her iki cinsiyetin geçmişte sahip olduğu en tüketir ve tüketilebilir özeliklerini öne çıkarmakta. sosyal dönüşümün fiziksel bağlamdaki yeni anlayışlara azımsanmayacak ölçüde bağlı kalarak gerçekleşmesi, kadın ve erkeğin aynı anda kabul edilmeye başlandığı eski kuaför salonu, yeni güzellik merkezlerinin sayısının hızla artış göstermesi, birlikte ikea'ya gidip uyum içerisinde evlerini bir stil cennetine çevirmeye odaklı çiftlerin çoğunluk durumuna geçmeleri, romantik komedi izleyicisinin ikiye katlanması dışında bir yenilik olmayacak yeni insanın hayatında.
    ağlamayı ve anlatmayı öğrenen, fakat anlamayı ve dinlemeyi bir türlü öğrenemeyen stil sahibi ve hala mutsuz bu insanlardan kurulmakta olan toplumların toplumsal cinsiyet hanesine eşcinsel mi, biseksüel mi yoksa hermafrodit mi yazacağız orasını bilemiyorum.

    askerdeyken izine çıkacak ilkokul mezunu askerlerin plaja gitmeden önce göğüs kıllarını aldıklarını gördüğümde bir daha hiçbir şeyi bilemeyeceğimi anlamıştım zaten.
142 entry daha
hesabın var mı? giriş yap