17 entry daha
  • jet motoru üretimi yapabilen ülkeler sıralaması oluşturulmuş. fransa, abd, birlesik krallik, rusya, japonya şeklinde. diğer ülkelerin hatta çin'in bu tür motorları üretemediği ifade edilmiş. aslında sorun üretememeleri değil. sıkıntı ge, snecma, p&w, rolls royce ölçeğindeki şirketlerin ürettiği ürünler gibi birim maliyeti düşük yüksek performanslı motorları başka şirketlerin üretemiyor olmasıdır.

    turbojet motor piyasası yüksek mühendislik kabiliyeti gerektiren ve kar marjı yüksek olmayan doymuş bir sektördür. bu yüzden genel olarak isveç, italya, almanya, kanada ölçeğindeki ülkeler havacılık alanında yüksek ihracat rakamlarına sahip olmalarına rağmen jet motoru konusunda uluslararası ortaklıklara giriyorlar. dahası söz konusu büyük motor üreticileri türkiye (kale, teı) dahil pek çok ülkeden parça ithalatı yapıyor.

    şayet hava aracı üretimi yapabilen ülkelere motor ambargosu uygulanmıyorsa jet motoru alanında yatırım ve ar-ge yapmaları kolay kolay beklenmez. bu yüzden ülkemizde teı ts400'ü, kale is ktj-3200'ü üretip envantere sokmaya çalışıyor. bu motorun muadilleri gibi düşük birim maliyetli ve yüksek verimli olması beklenmemelidir. ancak seyir füzesinin veya helikopterin havada uçmasına mani bir durum varsa mükemmellikten ödün verilebilir.

    bunların dışında pbs (çek cumhuriyet), motor sıch (ukrayna), konner srl (italya) gibi şirketlerin ne gibi bir bağımlılıkları var ki türbin motoru üretebilen ülkeler listesine bu ülkeleri dahil edemiyoruz. yorum yaparsanız sevinirim.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap