3188 entry daha
  • ™®™®™®™®™®™®™®™®™®™®™®™®™®™®
    geçmişten ilginç adana konserleri
    ™®™®™®™®™®™®™®™®™®™®™®™®™®™®

    * zeki müren adana'da evleneceğini açıkladı
    *
    şehrimizde ilk konserini önceki gece veren zeki müren, adanalılara çok yakında evleneceğini ve bu konuda kesin karar verdiğini açıklamıştır. besteci, ses sanatçısı, film yıldızı, spiker, manken ve şair olarak takdim edildiği konserinde zeki müren, dinleyicilere "bu güzel gelini adana'dan alalım mı ne dersiniz?" diye sormuş, yer yer yükselen cevaplar alkışlar arasında kaybolmuştur.

    * ilk konseri adana'da
    *
    bülent ersoy, sahneye çıkma yasağının kaldırılmasından sonra istanbul dışındaki ilk konserini vermek için adana'ya geldi. sevgilisi birol ile birlikte adana havaalanı'na inen ersoy'u gazinocu halil genç karşıladı.

    * maykıl'dan ne farkım var
    *
    adana altın koza festivalindeki konserinde ibrahim tatlıses adeta şov yaptı. konser öncesi statta tur atarak halkı selamlayan tatlıses görevlilerle adeta kovalamaca oynadı. kale direğine asılıp sallandı. tel örgülere çıkarak hayranlarıyla bütünleşti. conolar'la göbek attı.

    * maytap, nükhet'i korkuttu
    *
    türk pop müziğinin ünlü ismi nükhet duru adana altın koza festivalindeki halk konserinde sahneye atılan maytap yüzünden bir hayli heyecanlandı. ancak mahmure'yle bol bol göbek attı. atatürk parkında yaklaşık 5 bin kişiye konser veren nükhet duru hareketli parçalara ağırlık vererek izleyicilerini coşturdu. adana sıcağında bol bol ter döken nükhet duru konser sırasında reşatbey mahallesinde bir bankaya konulan ses bombasının patlaması ve seyircilerin sürekli maytap fırlatması üzerine 2 saatlik konserini 1 saate sığdırmak zorunda kaldı. bunun üzerine bazı seyirciler protesto gösterisi yaptılar.

    * melike heyecanlı
    *
    yurt dışına çıkışının ardından üç kaseti yayınlanan melike demirağ yeniden sahnelere dönüyor. demirağ 13 yıl aradan sonra ilk olarak adana ceyhan belediyesi'nin şenliğinde kendisini sevenlere merhaba diyecek. adana konserinde çoğunluğu eşi şener yurdatapan'a ait şarkıları seslendirecek olan demirağ "bu kadar yıldan sonra ilk kez sahneye çıkacağım için çok heyecanlıyım. almanya ile türkiye çok farklı. ben kendi izleyicimi özledim" dedi.

    * aşkın, şaşkın!
    *
    seyhan kültür şenliği halk konseri için adana'ya giden pop müzik sanatçısı aşkın nur yengi taşlı saldırı sonucu şakağından yaralandı. aşkın nur yengi'nin konseri için 21:00'de kenan evren bulvarı'ndaki alanı yaklaşık 50 bin kişi doldurdu. havai fişek gösterileriyle sahne alan aşkın nur yengi beşinci şarkısı ayrılmam'ı söylerken bir grubun taşlı saldırısına uğradı. genç sanatçı koşarak sahne arkasındaki karavana sığındı. belediye görevlilerinin 15 dakika süren ısrarlarına dayanamayan ve yeniden sahneye çıkan yengi bu kez gül yağmuruna tutuldu.

    * gönül yazar'ın adana korkusu
    *
    gönül yazar adana'da konsere çıkacaktı. bir süre önce adana'da taşlanan aşkın nur yengi'nin durumunu düşündükçe de oldukça korkuyordu. kalabalığın karşısına attı kendini. "merhaba antalyalılar" diye haykırdı ki "eyvah" dedi. birden adana'da olduğunu unutmuştu. topluluktan büyük bir uğultu koptu. gönül yazar toparladı "merhaba adanalılar, benim antalya'da evim olduğu için karıştırdım kusura bakmayın" saz heyetinden biri hemen gönül yazar'ı uyardı. "gönül hanım galiba yuh çekildi kendinizi koruyun" gönül yazar "yo ben duymadım. bu kadar kalabalıkta birkaç çatlak ses olacaktır. siz keyfinize bakın. çalın bakalım neşeli bir şarkı.. şarkının ardından gönül yazar şovuna başladı. topluluktan müthiş bir sevgi gösterisi. gönül yazar korkusunun boş olduğunu anlayınca rahat bir şekilde konserini tamamladı. adanalılara müzik ve davranış notu olarak 10 puan verdiğini de gizlemedi.

    * taş yağdı
    *
    adana altın koza film festivali nedeniyle düzenlenen konsere katılan hülya avşar sahnede taş yağmuruna tutuldu. 20 bin kişilik amfitiyatroda hülya avşar sahneye çıkınca önce bir alkış tufanı koptu. ama konserin ortalarına doğru sahneye bozuk para ve taş yağmaya başladı. avşar bu sırada yerden bir çiçek alarak "sizin taşlarınıza ben de çiçekle karşılık veriyorum" dediyse de taş yağmuru sürdü.

    * bir dokunsam
    *
    adanalılar hafta sonunda ünlüleri yakından görmenin heyecanını yaşadılar. galleria'daki lee cooper mağazasının açılışı nedeniyle düzenlenen defileyi izleyenler spor giysileri tanıtan mankenlere dokunmak için adeta yarıştılar. arzum onan, özlem kaymaz, gözde tan gibi mankenlerin sunduğu defilede 94 yazında moda olacak spor giysilerinden çok ünlü birini görmek için en öne geçmenin savaşını veren adanalılar, alışveriş merkezinin bahçesindeki kenan doğulu konserinde de izdiham yarattı. bir saatlik konser boyunca sahnenin önünde etten duvar ören polis, bazı genç kızların sahneye çıkmasına engel olamadı. adanalılardan gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu söyleyen kenan doğulu'ya birçok genç kızın kolye ve künye hediye etmesi dikkat çekti.

    * çöktük kitapsızlar
    *
    ibrahim tatlıses'in adana konserinde hayranlar sahneye hücum edince sahne dayanamadı çöktü.

    * aktuna'nın gecesi
    *
    devlet bakanı ve hükümet sözcüsü yıldırım aktuna adana'da felekten bir gece çaldı. özel olarak gitar resitali dinledi, popun ünlü isimlerinden aşkın nur yengi boynuna sarılınca kendinden geçti. çukurova gazeteciler cemiyetince düzenlenen orhan kemal öykü yarışması ödül töreninden sonra bir şirketin kuruluş yemeğine katılan devlet bakanı aktuna, yemeğe davetli 12 değişik partiden belediye başkanından koalisyon hükümetine destek vermelerini istedi.

    * mirkelam yırttı, çıldırttı
    *
    adana 9.altın koza kültür ve sanat festivaline start veren ünlü pop yıldızı mirkelam, mikrofonun sehpasıyla dans edip koşarken, pantolonu ritme dayanamadı ve apış arasından dizine kadar söküldü. buna rağmen sanatçı bacağı ortada konserine devam etti. bir ara pantolonundaki yırtığı göstererek "bu kadar harekete pantolon bile dayanamıyor" diye espri yaptı. koşup dans ettikçe pantolonundaki yırtığın büyümesi üzerine mirkelam sahne arkasına geçip yırtık kısmı bantlattıktan sonra konserine devam etti. ancak yırtığa bant da dayanmayınca bacak arası çıplak olarak konserini tamamlamak zorunda kaldı. bu yürekli manzara karşısında mirkelam hayranları çıldırdı ve ortalığı "mirkoş" çığlıkları sardı. pop yıldızı için soyunan, havalarda uçan, kavga edenler bile oldu.

    * adana musti'nin arabasına bindi
    *
    adana özel mi özel bir konserle sallandı. mustafa sandal, doritos panço'yla yaptığı anlaşmadan sonra başladığı konser zincirinin adana halkasında şehir stadını tıklım tıklım doldurup adanalıları arabasına bindirdi ve uçurdu. sandal konsere başlamadan önce adana'da bulunmanın kendisi için önemini şöyle açıkladı : "dedem adanalıydı yani ben yarı yarıya sizin hemşeriniz sayılırım" musti konser boyunca şimdiye dek çıkardığı kasetlerin her birinden seçme şarkılar seslendirdi. seyircinin aklı, krizdeki otomotiv sektörüne nazire yaparcasına araba'daydı. her şarkıdan sonra bu parçayı istediler. musti konserin son kısmında köyünde kocasına aldığı at arabasını beğendiremeyen zeliha'nın öyküsünü anlatırken stat coştu ve tribünlere bomba düşmüş gibi oldu. bütün tribünlerle beraber güzel mi güzel arabadan bahseden ancak ruhunun olmadığını vurgulayan musti şarkısının bitimiyle beraber güzel mi güzel arabasına atlayarak kalabalığı yararcasına stattan çıktı.

    * sözünü tuttu
    *
    cezaevinde geçirdiği günlerde birçok beste yapma fırsatı bulan ve sevenlerini çok özleyen haluk levent o günlerde şöyle diyordu : "çıkar çıkmaz ilk işim konser vermek olacak" gerçekten de bir anda konser turlarına başlayan haluk levent'i hayranları çok özlemiş. adana'daki konserinde ona gül uzatan bir hayranı haluk levent'i çok mutlu ediyordu. levent'in performansı ise her zamanki gibi çok iyiydi.

    * hadi yüreğim ha gayret
    *
    efes pilsen'in depremzedeler yararına düzenlediği konser için adana'da sahne alan popçu sertab erener afetzedelere ha gayret şarkısıyla seslendi. marmara depreminin kendisini çok üzdüğünü belirten erener depremzedelere moral verirken ha gayret şarkısının "hadi yüreğim ha gayret / hele sıkı dur hele sabret / başını eğme dik tut / bu bir rüyaydı farzet" nakaratını dinleyicilerle birkaç kez okudu. mimar sinan açıkhava tiyatrosundaki konserine beyaz bir gelinlikle çıkan erener daha sonra giydiği birbirinden dekolte kıyafetlerle izleyicilerin yüreğini hoplattı.

    ™®™®™®™®™®™®™®™®™®™®™®™®™®™®

    ayrıca

    ajda pekkan'ın küçüksaat'teki bir otelde yuhalanması
    (bkz: #94091265)

    bülent ersoy'un eski barajda vurulup böbreğini kaybetmesi

    v volkan'ın anani niyolay'ı söylerken saldırıya uğraması

    seyyal taner'in taşlanması

    ™®™®™®™®™®™®™®™®™®™®™®™®™®™®

    adana'nın konser geçmişinin pek güzel olduğu söylenemez. özellikle doksanlardaki olaylarda şehrin ciddi anlamda bozulmaya başlayan demografisinin etkisi yadsınamaz.
2329 entry daha
hesabın var mı? giriş yap