2 entry daha
  • sürantrenman, bir spor dalıyla ciddi olarak uğraşan herkesin başına gelme riski olan, büyük ölçüde de yaşanan bir durumdur. fiziksel ve psikolojik olarak görülür, sakatlanma riskini arttırır, ciddi bir sorundur.

    sebebi en basit şekilde, vücuda yeterli dinlenmeyi sağlayamamaktır. antrenman denilen şey, aslında belli kasların yıpratılıp sonra bu kasların dinlenme süresinde eskisinden daha güçlü bir konuma gelmesini sağlamaktır, eğer bu dinlenme periyodu vücuda verilemezse sürantrenman gerçekleşir.

    sürante olmamanın yolu, antrenman programını ve periyodizasyonu iyi kurmaktır. sadece bir haftalık bir programın vizyonu bir haftadır, oysa bir spor dalında gelişmek için mikro ve makro ölçekte planlamalar yapılır, işte sürantre olmamak için dinlenme sürelerini de hem mikro hem de makro ölçekte ayarlamak gerekir. misal haftada 5 gün antrenman ve 2 gün dinlenmeniz varsa, bir yıllık bir sürede de 11 ay antrenman 1 ay dinlenme uygulamanız gerek ki vücut kendisini toparlayabilsin (süreler kafadan atılmıştır tamamen).

    sürantrenmandan kurtulmanın yoluysa dinlenme ve çok iyi beslenme. buna ek olarak hafif yoğunlukta, rekreatif amaçlı başka bir spor da yapılabilir.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap