5 entry daha
  • dışarıdan bakınca sanki kurban geleneği hiç yokmuş gibi algılansa da biraz yakından incelediğimizde aslında bu dinlerde de kurban âdeti olduğunu görüyoruz.

    hristiyanlıkta isa çarmıha gerildiğinde kendini kurban vermiş. bu yüzden de kurban prensipte terk edilmiş. isa'ya tanrı'nın kuzusu denmesinin nedeni de budur. o, kurbandır çünkü. fakat buna rağmen hristiyan dünyasında paskalya bayramı diye bilinen easter'da kuzu kesmek çok yaygındır.

    ve yine gökçeada ortodoks hristiyanlarında kanlı kurban geleneği hâlâ sürdürülmektedir. meryem ana ve bazı azizlere kurban sunarlar. akıtılan kanları aynı müslümanlar gibi çoluğun çocuğun alnına sürerler. biraz dağıtırlar, kendileri de yerler.

    musevilikte ise büyük kurban ritüellerinin gerçekleştiği kudüs'teki ikinci tapınağın romalılar tarafından yıkılması sonrası gelenek sona erdirilmiştir. tapınak yeniden inşa ve aktive edildiğinde kesinlikle geri döneceklerdir. şüpheniz olmasın.
    ayrıca yahudilerin kurtuluşlarını ve sağ kalımlarını her yıl kutladıkları belirli günlerde tavuk kesmek suretiyle kurban geleneği mevcuttur. hatta bunu sadece israil'de değil, yerleştikleri başka ülkelerde bile uyguluyorlar.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap