• ülkeyi 18 yıl tek başına yönetmiş partinin politikalarından başka ne olabilir? ilker başbuğ'u terör örgütü liderliği ile suçlayarak hapse atacak kadar güce kavuşmuşsun, kimsenin de gıkı çıkamamış, birleşmiş milletlerde onlarca ülkeden oy alacak noktaya gelmişsin, mısır'da miting yapmışsın, son döneme ustalık dönemi vs. diyecek kadar kendinden eminsin, kurtuluş savaşımızın lideri atatürk'ten uzun süre iktidarda kalmışsın, neyin edebiyatını yapıyorsun o zaman abicim? daha bu millet sana nasıl bir fırsat versin? şimdi değilse ne zaman? en güçlü olduğun zaman değilse ne zaman?

    sorumluluktan kaçmak yok. tek başına iktidardasın bunca yıldır. bütün karar süreçlerinde senden başka sorumlu yok.

    dün yurtdışından 1.2 liraya aldığımı bugün 7 liraya alıyorsam sorumlusu sensin. milyonlarca işsizin sorumlusu estonya devleti olacak hali yok.

    dün 1.2 liraya aldığımda zaferi üstleniyorsan, buradaki sorumluluk da senin. bir komutan düşünün, kazandığında ganimeti davul zurnayla üstleniyor, kaybettiğindeyse düşmanı suçluyor. böyle bir komutan olabilir mi?

    madem dış güçler o zaman ecevit'i neyle suçladınız? kıbrıs'a operasyon yapmış adamı niye yıllarca tüp kuyrukları vs. diye yerden yere çaldınız? azıcık dürüstlük hepimize iyi gelir de insanımız karakterden vs. vazgeçmiş durumda.

    gelişmekte olan ülkelerin hepsinde aynı değişim oldu muhabbeti için koyuyorum linki, euro bölgesinde olmayan kel alaka bir ülkeye baktım, singapur doları, dolar karşısındaki durumunun tarihi, bakın bakalım bizim gibi 6 katına mı çıkmış? niye hemen yalana sarılıyorsunuz abicim siz? niye sizin söylediğiniz her şeyi sürekli teyit etmek zorundayız? ve niye hep yalan çıkmak zorunda?

    link

    daha güzeli var, gelişmekte olan ülkelerin hepsi aynı durumda ağbbiiiiii, "fed bu fed" retoriğine doğrudan karşılaştırma ile sınayalım. bakalım tayvan doları, türk lirası hikayesi ne olmuş? düşen şey senin ekonomin kardeşim.
    tayvan doları

    bakalım 2004'de 1 türk lirası kaç tayvan doları alıyor;
    11 küsür.

    bugün
    4 küsür.

    malezya para birimi-dolar 10 yıllık değişimi.
    link

    bu da böyle bir hikaye. kim kime hangi masalı yedirirse. cebine bak, cebine.
279 entry daha
hesabın var mı? giriş yap