48 entry daha
  • 6-7 yıl evvel bir arkadaşımın ısrarı ile evindeki toplantısına katılmak zorunda kaldığım ve bu şekilde haberdar olduğum pazarlama organizması.

    kağıtlar çıkarıldı, bir sürü şekil çizildi yazıldı edildi, ne kadar mantıklı bir iş olduğu anlatıldı, saatlerce koltukta gömülerek dinledik. sonunda katılmaya karar verip vermediğimiz sorulduğunda katılmak istemediğimi söyledim. nedenini sorduklarında, bana titanı anımsattığını belirttim, şiddetle karşı çıktıklarında ve şirket yapısını tekrar anlatmaya başladıklarında deterjan satmak istemediğimi belirttim. bu işi ne doktorlar ne mühendisler yapıyor dediklerinde, onların sorunu olduğunu söyledim.

    davet eden arkadaşıma hakkımda yaptıkları yorum ilginçti; inançsız bir insan olduğum için ikna olmamışım...

    kaset verdiler, dinledim, telefon açtılar bir süre sonra, ne düşünmüştüm kasedi dinledikten sonra?? tüylerim diken diken oldu dedim, bunun katılcağım anlamına mı geldiğini sordular, kesinlikle katılmayacağım anlamına geldiğini söyledim.

    ürünlerini kullanmadım, kullanan birkaç kişiden memnun olduklarını duydum, bu konuda bir yorum yapamam ama pazarlama stratejileri benim yetiştiğim çevreye uygun değil. ben annemden, anneannemden, dayımdan, kuzenimden para kazanamam, komşularımı ve dostlarımı üzerlerinden kar sağlanacak bir isim olarak listeleyemem, benim açacağım bakkal veresiye yazmaktan batar...

    bir ay kadar önce başka bir tanıdığımız aynı tanıtımı yapmaya kalktı, istemediğimi söyledim, neden dedi, mantıklı değil dedim, bence çok mantıklı ne doktorlar ne mühendisler bu işi yapıyor dedi, eh, ben doktor değilim dedim, mühendis de...
168 entry daha
hesabın var mı? giriş yap