• 1963 yilinda hollanda'nin venlo sehrinde dogan geert wilders, hollandali bir politikaci.
    hollanda parlementosunda ilk olarak vvd (volkspartij voor vrijheid en democratie= hurriyet ve demokrasi halk partisi) partisinden giris yapti. belirli tartisma konulari sonucunda vvd'den cikip, belirli asamalardan sonra kendi partisi olan pvv (partij voor vrijheid= ozgurluk partisi) kurdu. 2006 secimlerinde kendi partisinin baskani olarak parlementoda yerini aldi. kendisi krisztina isimli bir macaristan asilli ile evli (1992 yilinda budapeste'de evlenmisler).

    vvd yillarinda sagci gorusleriyle dikkatleri uzerine cekti. 2 olay uzerine vvd ile yollari ayrildi. bunlardan ilki, parti programini daha saga kaydirmak istegiydi. bunun yanisira turkiye'yi hic bir sekilde avrupa birliginde gormek istememesiydi, ve vvd'nin bu konudu kesin taraf secmesini istemesiydi. vvd'den ayrilmasida olayli gecti: lakin kendine direk atilan oy sayisi, tek basina parlementoya devam etmesine tersti ve bu yuzden parti bunu uygun gormedi. fakat wilders bu talebe uymadi.

    2006 secimlerinde pvv 9 sandalye kaparak buyuk bir basari elde etti. ozellikle yabancilar ve muslumanlarla ilgili gorusleri bir hayli soz konusu oldu ve bu konulara odaklandi surekli.

    simdi gelelim cok guncel bir konuya:
    (kaynak: http://www.telegraaf.nl/…koran_verbieden.html?p=2,1)

    wilders kuran i kerim 'i yasaklamak istiyor.
    kuran i kerim 'i fasist bir kitap olarak hitler adli yazarin "mein kampf" kitabi ile karsilastiriyor. kuran i kerim 'in siddeti korukledigi ve muslumanlarin kitabi referans gostererek siddet konularinda hakli olduklarini iddia ettiklerini belirtiyor ve "yeter artik" gibi bir slogan atiyor. kuran i kerim 'in okunmasi ve bulundurulmasi gerek evde gerekse camii'lerde cezalandirilmasini savunuyor.
    bakalim isin sonu nereye varacak.

    (kaynak: http://www.volkskrant.nl/…s_genoeg_verbied_de_koran)
917 entry daha
hesabın var mı? giriş yap