904 entry daha
  • başlayıp başlamadığını bilmiyorum ama çevremden anlatayım:

    yaşadığım yerde uzun süre hiç vaka görülmedi, sonra görüldü ve maalesef biri de vefat etti ama yine bir süre artış olmadı. 2 hafta önce çok çalışanlı bir fabrikada görülünce hızla yayıldı ve fabrika geçici olarak kapatıldı. şu anda ilçede 300 küsür vaka olduğu söyleniyor.

    işyerimde geçen hafta bir arkadaşı hiç dairede görmedim. arefe günü pozitif olduğunu öğrendik. meğer önceki cumadan beri iştahsızlık ve halsizlik çekiyormuş. geçen hafta başında da müdürden izin alıp eve gitmiş.

    o arkadaşın sık görüştüğü oda arkadaşım ise arefe günü tat ve koku hissizliği yaşamış. bayramda test yaptırınca pozitif çıkmış. oda arkadaşım olduğu için temaslı olarak beni de belirttiğinden şu anda 14 günlük ev karantinasındayım. herhangi bir şikayetim ya da belirtim yok çok şükür.

    ben maske takma zorunluluğu olduğundan beri ev dışında sürekli maske kullanıyor ve işyerinde de arkadaşlarımı maske takmaya zorluyordum. özellikle ilk hasta olan arkadaşımı gün içinde birkaç kez uyarıyordum. maalesef yeterli olmamış.

    üçüncü vaka olarak yine bir oda arkadaşım arefe günü işe gelmemişti, uzun süredir grip olduğunu söylüyordu. onun testi de dün pozitif çıkmış. üçünün içinde en ağır geçiren de bu arkadaşım maalesef.

    gelelim aileme. ailem malatya'da yaşıyor. kızkardeşim yaklaşık 1 haftadır hastaymış (uzakta olduğumdan bana pek söylemezler kötü durumları). yüksek ateş, halsizlik vs. şikayetiyle özel hastaneye gitmişler (eve en yakın ve sürekli gidilen hastane), "bizim yapacağımız bir şey yok, üniversite hastanesine gidin" denilmiş. ambulansla turgut özal tıp merkezine giderken muhtemelen serinlik nedeniyle ateşi düştüğünden "buraya neden geldiniz, bir şeyiniz yok" denilerek eve gönderilmiş.

    taksiyle eve dönmüşler (ki tıp merkezi evlerine bayağı uzak, şehir dışında ve annemlerin rahmetli babamdan kalan dul maaşı dışında herhangi bir gelirleri olmadığı gibi evleri bile kira). ancak şikayeti geçmediği gibi daha da kötüleşmiş. üstüne annem de rahatsızlanmış.

    annem, normal şeker ve kolesterol düzeyi bizler için yüksek denilecek bir seviyede olan 67 yaşında bir kadın. rahatsızlıkları ve diş sorunu nedeniyle doğru dürüst yemek yiyemez, çoğu öğünü yoğurt ve ekmekle geçirir.

    diğer kızkardeşim ambulans isteyince "kendi imkanınızla hastaneye gidin" denilmiş. imkan derken daha önce bahsettim, maddi durumları çok zayıf. ailede ben hariç kimsenin arabası ve hatta ehliyeti bile yok. taksici çağırdıklarında haklı olarak "ya koronaysanız" diyerek gelmemiş. komşular götürmek isteyince de bizimkiler onlara zarar gelmesin diye istememişler.

    bayramın 2. günü durumları kötüleşince yine ambulans çağırmışlar ve ikisini de hastaneye götürmüşler. hastanede kızkardeşime bir, anneme iki serum verilip, ilaç yazılarak eve göndermişler. ancak iştahsızlıktan yemek yiyemedikleri için ilaçları da içememişler.

    bugün annem daha da kötüleşmiş. taksiyle yine o özel hastaneye gitmişler. testlerden sonra beklerken doktor kardeşime "korona şüphesi var, biz bir şey yapamayız, taksiyle başka hastaneye götürün" demiş. annem hastane dışında beklerken abim maalesef olay çıkarmış "neden ambulansla göndermiyorsunuz" diye ve sonuçta polisin devreye girdiği bir kavga çıkmış. o sırada kardeşim 112'den ambulans istemiş ve ambulans gelip hastane kapısından annemleri almış.

    devlet hastanesinde anneme yeniden testler yapılmış, uzun bir beklemeden sonra 5 günlük ilaç verilip, "şüpheli vaka" teşhisiyle eve gönderilmiş. "bizimle işiniz kalmadı, 5 gün sonra evinize yakın sağlık merkezine gidin ve oranın talimatına uyun" denilmiş. test sonucu yarın belli olacakmış. annem şimdi hasta olan kızkardeşim, diğer kızkardeşim ve iki küçük yeğenimle evinde.

    bir ay önce çevremde hiç vaka yokken şimdi ben karantinadayım, çevremde bir çok pozitif vaka var ve ailemde de muhtemelen birden fazla vaka çıkacak. 2. dalga gelmediyse bile böyle giderse bugünleri mumla arayacağımız bir dalga olacak demektir.
145 entry daha
hesabın var mı? giriş yap