6 entry daha
  • boyle birsey de varmis diyerek, +90 videosunda izleyip ogrendigim hede.

    ama hala ne oldugunu tam anlamis degilim. bireyin kendisine erkek ya da kadin tanimi yapmasi, biyolojik ozellikler sonucu yapilan bir tanim her seyden once. yani dogdugumuzda cukumuz varsa ergeg, kukumuz varsa kadiniz malum. (tabi cuk ve kuku diye tabir ettigim sey icerisinde, hormonlar kromozomlar vs dahil) bu kisim elimizde olan birsey degil yani.

    gene ayni sekilde interseks olayini da anlayabiliyorum, cunku dogal ve biyolojik bir sonuc. tabi dogal derken yanlis anlasilmasin, cerrahi operasyon ile olusmamis bir sonuc anlaminda dogal diyorum. yoksa mental olarak kendinizi ne hissettiginiz de dogal malum.

    yani non-binary arkadaslar, zannediyorum ki, biyolojik olarak kadin ya da erkek biyolojik ozelliklerine sahip olsalar da, mental olarak interseks birey gibi, yani duruma gore erkek ya da kadin ya da cinsiyet tanimindan bagimsiz gibi hisseden insanlar mi oluyor onu tam cozemedim. keza biseksuel tanimi ile de alakasi yok non binary bireylerin, cunku kadin biseksuel ya da erkek biseksuel de olabiliyorsunuz.

    degisikmis. daha iyi bilen varsa, yesillendirirse editlerim.

    -------edit----------
    bir yazar soyle bir aciklama paylasti;

    otomatikman dişi cinsel organına sahip olunca kadın, erkek cinsel organına sahip olunca erkek olunmadığını savunan bireyler, biyolojik cinsiyeti reddederler. her şeyin sosyal inşayla günümüzdeki haline geldiğini savunurlar. non-binary kişiler kendilerini isimlendirilmemiş bir cinsiyet olarak dahi tanımlarlar.
    ------------------------

    valla bu durumda, kusura bakmayin ancak, non binary im ben diyenlerin kafa biraz yanmis bence. keza burada kabul edilmeyen cinsel kimlikler degil, cinsel kimliklerin tanimlari maalesef. yani erkek olarak dogmus olsan bile, stereotip tanimlara uymuyorum demek icin, non-binary diye etiketlere ihtiyac var mi soru isareti. anladigim o ki biraz gotten uydurma bisiymis bu.

    aaa kizmayin canim, benim sosyal gelisimim sonrasi hissiyat olarak vardigim kani boyle. :)
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap