67 entry daha
  • çok geç dinlediğim ve bu yüzden çok pişman olduğum mükemmel ötesi lana del rey albümü.

    geç dinlememin nedeni 2019'da çıkan herhangi bir albümü/şarkıyı o sene içinde takip etmemem, duymamam, ilgilenmemem. albümün varlığından ise grammy ödüllerindeki rezaletten sonra haberim olmuştu. dinledikten sonra ben de bu albüme grammy verilmemesinin, hatta senelerdir lana del rey'e inatla grammy verilmemesinin rezalet olduğuna kanaat getirdim.

    norman fucking rockwell o kadar güzel bir albüm ki sanki oynat tuşuna basınca gerçek dünyadan rüyalar alemine ışınlanıyorum. müzik ve sözler birbirini o kadar güzel tamamlıyor ki hayran olmamak elde değil. her şarkısı ayrı hoş, hepsinin tadı ayrı güzel.

    sevgili yazarlar albüm sonbaharda çıktığı için o zaman "güzel bir kış albümü" demişler. ben %100 kışın da dinleyeceğim ama albümü 2020 ilkbahar ve yazı boyunca dinledim ve güneşli, sıcak havalar için de çok uyumlu buldum. albümle aynı adı taşıyan ilk şarkıdan başlayıp son şarkıya kadar defalarca dinledim, albümü dinlerken deniz kenarında yürüyüşlere çıktım ve her defasında kendimi az biraz dünyanın ötesinde bir yerde hissettim.

    en sevdiğim şarkılar venice bitch, mariners apartment complex, california, doin' time, hope is a dangerous thing for a woman like me to have oldu. ama zaten beğenmediğim şarkı yok denebilir.

    grammy'ye inat 10/10 albüm.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap