• japonların pasifik'te 1931'de başlayan, 1937'de çin'in işgali ile doruğa ulaşan saldırganlıklarının özeti denebilir. dönemde japon imparatorluk ordusu'nun mottosu olan sanko sakusen, "her şeyi öldür, her şeyi yak, her şeyi yağmala" manasına gelmektedir.

    neden yapıldığı bir muamma olsa da, japon ordusu 1931-45 arası işgal ettiği doğu asya topraklarında, özellikle de çin'de akıl almaz katliamlar yapmıştır. bunlar sadece ele geçirilen toprakları temizlemek amaçlı değildir, çünkü yapılan katliamlar işkenceden bağımsız olmamıştır. üstelik bunlar münferit olaylar veya bir kaç kendini bilmezin kafalarına esip yaptıkları olaylar değildir, japon ordusunun bir politikası, eğitimi bile olan bir iştir. ele geçirilen yerli halka işkenceler yapılmış [örneğin kurbanın midesini sadece suyla doldurup sonra üzerine çıkıp zıplamayı konu alan "su işkencesi"], diri diri gömülmüş, kadınlara görev bilinciyle işkence edilmiş, kafalar kesilmiş, insanlar birbirine bağlanıp yakılmış, evler yıkılıp yağmalanmıştır.

    olayları gerçekleştiren japonlar sokaklarda kafalarını kesmek için kovaladıkları [mermi harcanmıyormuş] çinlilerden "biz zaten onları insan gibi görmüyorduk" diye bahsetmişlerdir. bütün bunlar çinlilerin dönemde japon halkından "japon şeytanları" diye bahsetmesini anlaşılabilir kılmaktadır.

    http://www.japanfocus.org/products/details/2469

    ayrıca alakalı olarak, (bkz: nanking katliamı) (bkz: çin japon savaşı)
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap