17 entry daha
  • carpıcı bir fakirliğin ve akılalmaz bir zenginliğin bir arada bulunduğu, eski sscb ülkelerindeki gelir dağılımı adaletsizliğini bire bir yansıtan şehir. bir tarafta yoksulluktan yıkılan binalar, küçücük dükkanlar içinde çin malı ıvır zıvırı satıp kıt kanaat gecinmeye calışan insanlar varken şehrin diger tarafında (batum bulvarı) bagdat caddesinde dahi goremeyeceginiz otomobiller vardır. öte yandan şehrin bu zengin kısmının (yani sahil kesiminin) güzelliği ve bakımlılığı insanın agzını açık bırakır. batumla aşağı yukarı aynı iklime sahip diger dogu karadeniz illerinde ve ilçelerinde kızılağaçtan başka ağaç pek yetişmezken batumdaki yüzyıllık okaliptüsler ve bunların bulunduğu parklar, bahceler oldukça etkileyicidir. hele de bu bahcelerin içindeki çok estetik bronz heykeller ve fıskıyeler batumu herhangi bir avrupa şehrinden ayırmayı imkansız kılar.
    ayrıca şehirdeki insanların rahatlığı genişliği de yine herhangi bir avrupa şehrini aratmamaktadır. parklarda bahçelerde plajlarda sereserpe takılan batum gençliği gece yarısından sonra plaja yakın yerlerdeki dev clublarda dünyanın çeşitli yerlerinden gelen djler eşliğinde eglenmektedir.
    kısacası batum umdugunuzdan çok daha fazlasını bulacağınız, vize gerektirmeyen, türkiyeye cok yakın ve türk parasının gürcü parası lari karşısındaki değeri sayesinde inanılmaz ucuza denizli güneşli eglenceli bir tatil yapılabilecek bir karadeniz şehridir. gidiniz, yakınlarınıza tavsiye ediniz. galadriel rehberlik hizmetleri. yine bekleriz..
423 entry daha
hesabın var mı? giriş yap