• ben ettim siz etmeyin postudur bu. yurtdışına yerleşme olasılığı en yüksek olan popülasyon burası sonuçta

    tl; dr: ays lojistik ile çalışmanız durumunda evrakta sahtecilik, vaat edilen ve onaylanan tarihte eşyaların ulaştırılmaması, hasarın karşılanacağı söylendiği halde ölüye yatma ile karşılaşabilirsiniz.

    olabildiğince kısa yazacağım konuyu dağıtmamak adına

    pek çok uluslararası taşımacılık yapan firmadan fiyat aldıktan sonra, ucuz pahalı hepsinde iyi ve kötü yorumlar olması üzerine karayolu olması ve fiyat avantajından dolayı bir arkadaşım da haklarında iyi konuşunca ays lojistik'i tercih ettik.

    19.07.2020 tarihinde eşyalar alındı. kontratta "varış ülke gümrüğü" denmesine rağmen ispanya yerine almanya'da gümrüğe soktular. bizim verdiğimiz packing list görsel 'e göre eşyaların değerini 12000 € olarak gösterdik ancak alman gümrüğünde ays bunu görsel 600 € olarak göstermeyi uygun görmüş. nedenini sorunca yazıyla "vergi vermemek için" diye açık açık da cevap verdiler. halbuki bizim kontrat tüm gümrük vergilerini de karşılıyor, kendi ceplerine daha fazla kalsın diye vergi kaçırıyorlar. ha bu arada belgedeki imza eşime de ait değil, imzayı da kendi aralarında atmışlar.

    29.07.2020 tarihinde (çarşamba) valencia'ya ulaştı kamyon. perşembe değil de cuma günü gümrüğe gitmeye karar verdi. coronadan dolayı işler sarktı, ispanyol gümrükle direkt eşim konuştu, mesai bitimine doğru kapatma onayı geldi, eşyalarımızı alıp ispanyol depoya götürecekti. ispanyol depo kapalı olduğu için haftasonu park edeceği konumu kamyon şoförüne atıp pazar akşamı çoluk çoluk valencia'ya gittik. çünkü hem bize, hem ispanyol depoya pazartesi eşyaları teslim edeceğiz dediler.

    pazartesi biz evde eşyaları beklerken ispanyol depo bizi arayarak eşyaların gelmediğini söyledi. şoför telefonlarımızı açmadı, ays yetkilisini aradık, onun da haberi yokmuş. ne zaman kamyonu arıyor, sözde park halindeki araçta arıza çıkmış, onun için de madrid'e teknik servise gitmiş kamyon (ek iş aldık diyemiyorlar tabii). bu teknik raporu bana göndereceklerdi ama olmayan şeyi göndermeleri pek mümkün değil.

    pazartesi için tuttuğumuz dış asansör, sokak izni, personel ücreti çöpe gitti. sırf bunların ek iş dalaveresi yüzünden 600€ yeniden ödemek zorunda kaldık.

    eşyalar geldiğinde kırık tabağın bardağın haddi hesabı yoktu. döşemesi tamamen yırtılmış koltuk, 2 köşesi ezilmiş piyano taburesi, tuzbuz olmuş cam çerçeveler...

    ays yetkilisinin son attığı mail hasarımızın karşılanacağı yöndeydi ama o tarihten beri ne maile ne telefona cevap veriyorlar.

    taşınma olayında hasar büyük ölçüde şans ancak sahteciliğin şansla alakası yok. bu firmadan uzak durun
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap