• varsa dünya dışında hayat buna "uzayda hayat" denir. ve bulursa onlar bizi "uzayda hayat bulduk" diyecekler; veya biz onları bulunca biz böyle diyeceğiz. iyi de, bunun beni asıl ilgilendiren tarafı, işin makro ekonomiye daha doğrusu benim cebime ne girecek... getirisi nedir? götürüsü nedir? avrupa birliği denilen şeye girdik mi, ne olacak, daha onu bilemezken uzaylılar ne getirir, ne götürür... cem baba, bindik alamete şarkısında "sen onu bırak. asıl, tütün, tütün baş fiyatları ne olacak? buyur, burdan yak" diyor ya.. işte bu hesaptan yani.

    iletişim sorunu, onlar dünyayı önce bulduğu için bayrak mı dikerler? avrupalıların, amerika kıtasına bayrak dikmesi gibi... ya da biz onları bulursak, biz mi bayrak dikeriz? daha sibirya buzullarını paylaşamamışken...

    sonra, köyümde akrabalar ile hemşeri olur; ilçemizde köylülerle; ilimizde ilçedekilerle; ülkemizde ildekilerimizle; yurtdışında yurttaşlarımızla dediğim gibi hemşeri oluruz. uzayda da, dünyalılarla mı, hemşeri olacağız? uzaylılarda hemşerilik, tertipçilik, kast sistemleri, toprakçılık, ağalık, paşalık vb. var mıdır? hatta evlilik... nasıl ürerler? işte asıl sorun burda yatıyor bence.

    bir de şöyle bir sorun var: ekşi sözlük denilen yerde, uzayda hayatt/yaşam ile ilgili bir sürü başlık varken, niçin "uzayda hayat" konusu öncelikle incelenmez. aynı çocuk soruları ile ilgili bir sürü başlık varken "çocuk soruları" başlığında; veya, cinsellikle ilgili milyonlarca şey varken "cinsel hayat" başlığında bir iki entry bulunur? daha bunun gibi bir çok örnek sayabilirim... neden böyle? ekşi sözlük, tümevarımcı bir yer demek ki... burdan bunu da çıkarıyorum.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap