42 entry daha
  • nice yada cannes’dan yazın giderken araç kiralayarak gidersem korkunç bir trafik olur uyarısı aldığım için, farklı bir yöntemle gittiğim yer.

    nice yada cannes’dan trene binip st.raphael gidilir ve oradan feribot ile st.tropez’e geçilir. benim gibi ilk kez gidiyorsanız, deniz yolu ile st.tropez’e yaklaştıka heyecan artıyor. oldukça keyifli kısa bir feribot yolculuğu. sezon ve saatlere dikkat! biletinizi önceden almanız çok önemli.

    les bateaux

    brigitte bardot’un meşhur ettiği pampelonne plajına gitmek için de st.tropez mini garından ramatuelle yöne varlib otobüs kullanıyorsunuz. le club 55 ve nikki beach burada ama nikki beach’in denize kıyısı yok, bütün olay le club 55’deki kalite. deniz çok yosunlu, pek bir numarası yok. otobüsten “bd patch” durağında inince, le club 55 ve pampelonne plajı 5 dakika civarı yürüyüş mesafesi. otobüs numaraları sezona göre değişkenlik gösterebiliyor.

    varlib 7705

    dönüşte mecbur yine cannes yada nice gidecekseniz, kesin st.raphael’e dönmek zorundasınız ama bu kez feribotla değil. feribot ile 50 dakika süren yolu bilhassa otobüs ile uzattım, zira st.tropez’den otobüse binip yaklaşık 2 saatte st.raphael varabiliyorsunuz. sebebi ise, otobüs kıyı şeridinden gidiyor. bir başka şahane yolculuk çünkü otobüs sizi denize sıfır gezdire gezdire götürüyor. arada mesela durakta inip saint-maxime yada les issambres’de denize girebilirsiniz. akşama kadar da keyfinize bakıp, gelen bir sonraki otobüse biner st.raphael’e giderseniz.

    varlib 7601

    st.raphael ise çok şahane salaş bir yazlık kasaba. orada da denize girip vakit geçirmek lazım, hatta 1 gece kesin konaklanır.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap