11 entry daha
  • tam anlamıyla şukela oyun.
    gerek karakterlerin animasyonları olsun, gerek haritaların enfes görsellikleri olsun, ismine yaraşır bir takım savaşı oyunu olmuştur.
    bir kaç hızlı örnek vermek gerekirse:

    spy ın backstab ve cloak özellikleri mükemmel işlenmiş. düşmanın arasına sızmayı kolaylaştırıyor, tek bir sırt darbesi ile hiç acımadan öldürüyor. ayrıca engineer tarafından kurulan sentry gun gibi makinelerin üstüne bomba koyulabiliyor. düşmanın arasına sızarak bir kaç sentry gun sabote etmek, ardından kuytuda köşede tek başına takılan düşmanları öldürüp hemen yokluğa karışmanın tadı bambaşka.

    medic in düşmana hastalık yayma özelliği kaldırılmış, elindeki silahta her zamanki gibi zayıf ötesi. ancak sağlık dağıtan ana silahı bütün bunları unutturuyor. takım arkadaşına hedef alıp açınca çok uzaklaşmadıkça sürekli can yükseltiyor. eğer ölmeden belli bir miktar toplam can yaymayı başarırısa, über health seçeneği açılıyor, bunu kullandığı an 10 saniye boyunca hem kendisi, hemde iyileştirdiği takım arkadaşı ölümsüzleşiyor (bkz: god mode). bir adet heavy weapon ve bir adet medic ile savaşın yönünü değiştirmek mümkün.

    pyro çok değişmemiş demek istesemde, çok daha kullanışlı bir tipe dönüştüğü kesin. alev makinası çok yakın menzilli, ancak verebildiği zarar konusunda heavy weapon ile çekişiyor. kapalı mekanlarda düşmana panik salmak için mükemmel bir seçenek. kenny misali sesi ilede zaten en komik tiplemelerden biri olmuş.

    scout eskisi gibi hızlı ve zayıf olmasına rağmen, artık yüzyüze savaşlar içinde çok uygun hale getirilmiş. havada tekrar zıplayarak yön değiştirme özelliğine ek olarak elinde yakın mesafede tehlikeli bir pompalı var. beyzbol sopası ise korkunç. 4 hızlı vuruşta sapasağlam heavy weapon ayısı öldürmüş biri olarak artık scout gördükçe inceden tırsıyorum.

    şu an hala beta aşamasında olmasına rağmen, oyunun denge ve düzen konusunda bir sorunu yok gibi gözüküyor. şu an olduğu gibi piyasaya sürülmeye gayet uygun. valve yapacağını yapmış, 7-8 senelik özlemimi gidermiştir. eğer bir şikayetim varsa, o da betanın 17 eylülün sonuna doğru sunularak beni bütün gün sabırsızlıkla bekletmiş olmasıdır.
415 entry daha
hesabın var mı? giriş yap