673 entry daha
  • tıp kazananlar soruları için yeşillendirebilir

    tanım: kendini devlet üniversitesi zanneden özel üniversite.

    tiki imajı ile bilinir, 20 yıl önce gerçekten de bu imajın hakkını verirmiş. ancak şimdi bu kitlenin çoğu aşırı sayıda açılan minnak özellere kaymış. günümüzde yeditepe'de orta-üst ekonomik seviyede, siyasi görüş olarak ise sosyal demokrat ailelerin çoğunlukta olduğu bir okuldur. öğrencilerin aile yapıları ise gerçekten homojen, herkesin ailesi de geçmişi de birbirine benziyor. yine de bu durum bölümden bölüme çok değişmektedir.

    yeditepe ideolojik olarak kemalisttir ama kendisi monarşi ile yönetilir. bedrettin dalan ve oğullarının, ve onların yakın çevresinin hükmü altında dikey olarak inşa edilmiş bir yapıya sahiptir. ancak en azından dertleri işlerini iyi yapmaktır.

    yeditepe, türkiye'nin “eğitim yapma amacıyla” kurulmuş, siyasete bulaşmamış, birilerinin tasmasını takmamış, bağımsız bir kurumudur.

    bu yüzden sürekli ekonomik sorun çeker. bu sıkıntıyı büyüyerek atlatmaya çalışır. ancak (bkz: meritokrasi) tam işlemediğinden sağlam bir büyüme olmaz ve ortada devasa ama çatırdayan bir yapı olur. bunları avrupadaki üniversitelere kıyasla diyorum, türkiye'dekiler yeditepe'nin yapılaşması karşısında halt etmişlerdir.

    türkiye'de üniversite adını almış liseden hallice onca kurumun aksine yeditepe, ülkemizde bilimsel araştırmalara en çok bütçe ayıran üniversitedir.

    dolayısıyla birçok imkanı ve birçok sorunu olan, (türkiye gibi) bir okul
112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap