22 entry daha
  • formülü: bir çiğneme tableti 680 mg kalsiyum karbonat ve 80 mg magnezyum karbonat içerir.
    yardımcı maddeler: şeker, nane aroması, limon armosaı

    farmakolojik özellikleri
    farmakodinamik özellikleri: rennir, birer antiasit olan kalsiyum karbonat ve magnezyum karbonat içermektedir. antiasitlerin etkinliği gastrik asidin nötralizasyonuna dayanmaktadır. kalsiyum karbonat hızlı, uzun süreli ve güçlü bir nötralizasyon sağlar. bu etki, güçlü nötralizan etkiye sahip başka bir madde olan magnezyum karbonatın eklenmesiyle artmaktadır. dolayısıyla rennie hızlı nötralizasyon sağlar. aç karnına verilen iki tablet, 5 dakika içinde 1 ph ünitesinden fazla artış sağlamaktadır. rennie sodyum içermemesi nedeniyle, tuzsuz rejim uygulayanlar tarafından da uygulanabilir. rennie, alüminyum içermez ve bu sayede, alüminyum birikimine neden olmaz. içerdiği mentol sayesinde ağızda ferahlatıcı ve hoş bir tat bırakır.

    farmakokinetik özellikleri: kalsiyum ve magnezyum karbonat, mide sıvısındaki fazla asit ile etkileşime girerek çözünür klorürler oluşturur. bu çözünebilir klorürler, barsak, safra ve pankreas salgılarıyla etkileşerek, dışkıyla atılan, çözünmeyen tuzlar oluşturur. bu, kalsiyum klorürün %90'ını oluşturmaktadır. kalsiyumun %10'u, magnezyumun ise %5'i emilmektedir. sağlıklı deneklerde, emilen düşük miktarlardaki kalsiyum ve magnezyum, genellikle hızlı bir şekilde böbreklerden atılır.

    endikasyonları:
    gastrik hiperasiditeye bağlı semptomların giderilmesinde endikedir.
    - yanma, retrosternal ağrı
    - yiyecek ve içeceklere bağlı hazımsızlık
    - epigastrik dolgunluk veya ağırlık hissi, hazımsılık, şişkinlik, bulantı, kusma
    - tekrarlayan mide ağrısı
    - ülser ve gastrit tipi ağrılar
    - gaz
    - dispepsi

    kontrendikasyonları: ağır böbrek yetmezliği veya hiperkalsemisi olan hastalarda kontrendikedir.

    uyarılar/ önlemler: böbrek yetmezliği vakalarında uzun süreli kullanılmamalı, kan kalsiyum ve magnezyum düzeyleri ile, idrarla atılan kalsiyum miktarları kontrol edilmelidir. bir tablet 475 mg şeker içerir.

    araç ve makine kullanımı üzerine etkisi: araç ve makine kullanımı üzerine bilinen olumsuz bir etkisi yoktur.

    gebelik ve emzirme döneminde kullanımı: gebelik kategorisi: b önerilen dozlarda kullanıldığında kalsiyum karbonat ve magnezyum karbonat gebelik ve emzirme döneminde güvenle kullanılabilir, fetus ve bebek için risk taşımaz. ancak, uzun süreli ve yüksek doz kullanımından kaçınılmalıdır.

    beklenmeyen bir etki görüldüğünde doktorunuza başvurunuz.

    ilaç etkileşmeleri: kalsiyum ve magnezyum içeren antiasitler tetrasiklinlerin; kalsiyum ve magnezyum tuzları fosfatların emilimini bozar. antiasitlerin diğer ilaçlardan 2 saat önce veya sonra verilmesi önerilmektedir.

    kullanım şekli ve dozu: doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde; 1-2 tablet emilir veya çiğnenir. tabletlerin yemeklerden 1 saat sonra ve yatarken alınması önerilmektedir. günde 16 tableti geçmemek şartıyla, yanma veya ağrı sırasında 1 veya 2 tablet alınır.

    doz aşımı: kalsiyum karbonatın uzun süreyle(birkaç ay) yüksek dozlarda kullanılması, hiperkalsemi, hiperkalsüri, metabolik alkaloz ve böbrek yetmezliğine neden olabilir.

    saklama koşulu: 25ºc'nin altında oda sıcaklığında saklayınız.

    ticari takdim şekli: rennie çiğneme tableti, 48 adet, blisterde

    piyasada mevcut diğer farmasötik dozaj şekilleri: rennie süspansiyon, 100 ml

    ruhsat sahibi: bayer consumer care ag, isviçre lisansı ile bayer türk kimya san. ltd.şti istanbul

    üretim yeri: roche müstahzarları sanayi aş gebze, kocaeli

    ruhsat tarihi: 20.10.2006 ruhsat no: 209/16

    reçetesiz satılır.

    prospektüs onay tarihi: 20.10.2006
154 entry daha
hesabın var mı? giriş yap