• söz konusu firmanın yapmış olduğu ticari ahlaksızlık.

    iyi günler, 20 ağustos günü söz konusu firmadan yapmış olduğum alışverişte satıcı hepsiburada üzerinden papilla marka 3'lü tava setinin 50 tl'ye aldım. söz konusu ürünün 26 ağustos çarşamba günü kargoya verileceği tarafıma iletilmişti. ancak bugün telefona gelen mesaj ile ürünün iptal edildiği ve parasının hesaba iade edileceği tarafıma iletildi. görsel- siparişle ilgili bilgiler

    bu durum üzerine siteye girip neden iptal olduğunu öğrenmeye çalıştım. ayrıca ürünün satışta olup olmadığını kontrol ettiğimde ise karşıma 59 tl'den* satışta olduğu çıktı. bunun üzerine bende saat 13.06'da hepsiburada müşteri temsilcisini arayarak durumu izah ettim. an itibariyle satış fiyatı

    ben: iyi günler, geçen hafta almış olduğum ürünlerden bir tanesi iptal edilmiş, nedenini öğrenmek istiyorum.

    m.t. : tabi ki, almış olduğunuz ürün kargo aşamasında hasara uğradığından ürün iptali gerçekleşmiş ve paranız iade edilmiştir.

    ben: az önce yapmış olduğum kontrolde ürünün sitede satışta olduğu gözükmektedir. tekrardan aynı ürünün gönderilmesi yerine neden iptal ettiğinizi anlamadım.

    m.t. : gönderilen ürün kargoda hasar alırsa ürün gönderme yerine para iadesi seçeneği kullanılmaktadır. iade edilen parayla tekrardan alım yapabilirsiniz.

    ben: ürünü aldığım gün fiyatı 50 tl idi, ancak şimdi 59 tl olarak görülmekte olup iade ettiğiniz parayla aynı ürünü alamıyorum. burada sizin hatanız yüzünden ben zarar edeceğim aradaki zararı sizin karşılamanız gerekmektedir.

    m.t. : öyle bir uygulamamız yoktur, para iadesi ile alışveriş yapabilirsiniz.

    tekrardan mağdur edildiğimi beyan etmiş olsam da aynı şekilde cevap verilerek telefonu kapattım.

    işte olayın detayları bu şekilde. elinde aynı ürün olduğu halde fiyat farkından dolayı ürünü göndereceklerine iptal ediyorlar. sonra da yüksek fiyattan tekrardan satmaya çalışıyorlar. bu yapılan tamamen ticari ahlaksızlığın son noktasıdır. kendi hataları yüzünden ürünüm iptal ediliyor ve tekrardan gönderilmiyor.

    hiç kimse bu tür mevzulara ses çıkarmadığı sürece durum artık legal gözükmeye başlıyor. meblağ ufak ya da büyük hiç fark etmez, ortada yapılan bir yanlış var ve düzeltilip tekrardan yapılmaması gerekir. ancak yazmış olduğum cümle ülkemiz için ulaşılamayacak seviye de medeniyet içerdiğinden yanından bile geçemiyoruz.

    başka işin gücün yok, bundan mı uğraşıyorsun diyenler olacaktır mutlaka. firma yapmış olduğu ticari ahlaksızlığı yüzsüz bir şekilde bana dikte edebiliyorsa, bende firmanın yüzsüzlüğünü, çıkarıcılığını herkese göstermeye zaman ayırabilirim.

    bilinçli olarak yapmış oldukları ahlaksızlığa karşı bilgi sahibi olmanızı istedim. ticari kurnazlara izin vermeyelim.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap