361 entry daha
  • öncelikle bir genelleme yapmak elbette yanlış. nitelikli br topluluk olması beklenen öğretmenlerin birçoğunun niteliksiz olması çok üzücü. bir öğretmen olarak söylüyorum ne yazık ki bunu. sistemin ve bu topluluğun bizzat içinden yazıyorum bu satırları. aramızda çok kaliteli insanlar elbette var ama olması gereken bu değil. iyi birkaç örnek bunu kurtarmıyor. çünkü olması gereken nitelikli birey sayısının fazlalığı. şimdi çıkıp da öğretmenleri övmenin bir anlamı yok. olması gereken kalitenin çok altında bir topluluğuz. her şey düzgün de sadece biz mi? diyenler olacaktır. konu başkaları da değil, biziz.

    meslek tecrübem ve çalıştığım okullardaki gözlemlerimden örnek vermem gerekirse,
    > 100 öğretmenin bulunduğu bir okulda en fazla 10 öğretmen yılda birkaç kitap okur. tanıdığınız öğretmenlere kitaplar hakkında soru sorun sadece isimlerini bilir çoğu.
    3-5 öğretmenin dışında sinema kültürü olan yoktur. çoğu sadece popüler filmleri izler. ama yarısından fazlası survivor vb. programları eksiksiz izler.
    öğretmenler odasında erkeklerin çoğu araba, futbol ve güncel siyasi olaylar dışında bir şey konuşmaz. kadınlar ise dedikodu, moda. evli olanlar çocukları hakkında; evlenecek olanlarda düğün - çeyiz hakkında konuşarak bir dönemi kapatır.
    aylık dergi okuyan birkaç öğretmen belki vardır belki yoktur.
    balık tutmak dışında hobisi olana pek rastlamadım. gerçi ahşap boyama işleriyle uğraşanlar biraz arrtı son zamanlarda.
    boş zamanlarını tv izlemek, gezmek dışında değerlendirenler çok azdır. kısacası kişisel gelişim olayı yok denecek kadar azdır.

    şimdi bu uzar gider. diğer meslekler çok iyi de bir biz mi böyleyiz diyenler olacaktır. dostum ben sadece öğretmenler hakkında yazdım. yukarıda yazdığım tipte öğretmenler bu topluluğun büyük bir kısmını oluşturuyor. buna dahil olup derse girdiğinde çok güzel öğretmenlik yapanları da gördüm. ikisi ayrı şey. ben sadece şunu söylemek istiyorum olması gerekenin çok altında bir topluluğuz. kimse bizden atomu parçalamamızı beklemiyor ama bu kadar boşvermişlik de olmaz be kardeşim.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap