• stand (fuar) hostesliği, profesyonel bir meslek olduğu gibi, üniversite öğrencilerinin de derslerinden arta kalan zamanlarda yarı zamanlı olarak yaptıkları bir iştir.

    stand hostesliği konusunda, iki ayrı kurum tarafından tanımlar üretilmiş ve standartlar belirlenmiştir. türkiye’de mesleki standart belirlemede yetkili iki kuruluş, türk standartları enstitüsü (tse) ve türkiye iş kurumu (işkur) bu konuda birbirinden bağımsız iki çalışma yapmıştır.

    tanimlar
    tse’ye göre stant host/ hostesliği, fuar, sergi ve kongre gibi organizasyonlarda, standın düzenlenmesi ve müşteri hizmetlerinin verilmesi ile ilgili meslek alanıdır.
    işkur’a göre, kongre ve fuar hostesi, belirli bir süre içerisinde, kongre, seminer, fuar, sergi vb. organizasyonlarda salon ve sergi alanlarını (stand) düzenleme, müşteri hizmetleri ve kayıt kabul işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

    temel ve mesleki özellikler
    tse 12695 nolu standart - temel ve mesleki özellikler, işçi sağlığı, iş güvenliği, ilk yardım, temel matematik, türkçe’yi doğru kullanma iletişim becerileri, kişisel becerileri, insan ilişkileri, bilgisayar okur yazarlığı, gibi konular ile stant host/ hostesliği mesleğinin icra edilmesinde gerekli meslekî bilgi, beceri, tutum, alışkanlık ve işin gereğine uygun yönetim, işletme bilgi ve becerilerin bütünüdür. kişisel beceri, stant host/hosteslerinin sorumluluk alma, kendine güven, ekip çalışmasına uyum, müşteriye dönük olma, liderlik, müzakere yapma, öz eleştiri yapma, problem çözümü ve karar alma konularındaki becerilerdir.

    (bkz: http://www.fuarhostesi.com/)
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap