4 entry daha
  • gizli sakli fasizmi orucun acliginda portlemis bahtsiz ve kabiliyetsiz mumin(e)

    asagidaki satirlar kendisinin:
    "oruç ruhani bir adam etme mekanizması olarak bana sorarsanız herkese gerekiyor. meseleye adını duyduğunuz anda fersah fersah ötelere kaçacağınızı bildiğimiz “yaratıcıya ibadet etme” çerçevesinden değil de, insanlığın imkanlarını testetme, insanlığı öğrenme kaleminden bakıldığında bile anlamlı işlev ve icraları vardır. denemenizde ise hem size, hem çevrenize, hem de hiçbir ahval ve şeraitte yakasından düşmediğiniz bu topluma sayılamayacak kadar çok faydaları aynı zamanda."

    bence de adam etme mekanizmasi illa olacaksa-ki neden adam, kadini adamdan saymiyor mu bu mumin(e)- insan biraz da tanriyi inkar etmeli, ateist olarak, tek basina dunyada kalmayi denemeli degil mi; oyle gudubik nefis sinavlarina girecegine-vay anam benim yaptigim ac kalmak degildir, insan olmak ve insan kalmaktir(lakin salt musluman bir insanliktir anlayacagimiz)- acik acik bir deneyimleme lazim degil mi?

    oruc ne adam ediyor, ne insanliga eristiriyor; sadece ozgurlesmemizin onunde koca bir heyhula gibi dikilmeye yariyor-icsellestirilmis ya da bastirilmis libidonun (hadi daha acikca soyleyelim: hazzin) yarilmalarla ortaya koydugu fasizmimizi saklamaya yetmiyor....

    edit: cay dostuma selamlarla...
    edit, ki yıllar sonra geliyor: ağır konuşmuşum hakkında, o da ağır yazıyor bazen, velev ki ağır yazsın; saygı duyulası bir kadın, bir yazar, doğru bildiğini açık açık yazmaktan imtina etmeyen bir kalemdir. şimdi, birbirinden iki ayrı, bambaşka paradigmalardan yazdığımız kabul edilecek olursa-ki yukarıda yazdıklarım bunun reddiyle ilintiliymiş, bir kabul edememe durumu, herkesi kendi gibi bilme, herkesi kendi deneyimleriyle yargılama ısrarına tekabül ediyormuş. kendisiyle tanıştım, el sıkıştık, sigara içtik bir toplantı arasında, son derece hoş sohbet, vicdan sahibi, zeki bir kadın-bir de çok güzel, ama tabii bu gene paradigmalar arasında atlamak oluyor, velakin, benim meşrebim de cemal süreya meşrebi neylersin. ayrıca, ne gazetenin sahibi albayraklarla, ne de hakan albayrakla bir alakası var.
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap