8 entry daha
  • lincoln'un topla çok fazla oynadığı için fazla top kaybı yaptığı maçtır.

    ingiltere ve ispanya ligini düzenli izleyen herhangi biri türkiye'deki futbolun ilerleyemeyişinin en büyük sebebinin faul kazanmaya yönelik futbol anlayışı olduğunu rahatça görebilir. genel olarak ota boka faul çalan hakemlerimiz sayesinde futbolcularımız da her müdahelede kendini yere bırakıp yorulmadan ve sakatlanma riski yaşamadan top kazanıyorlar. önündeki topa depar atmak yerine vücudunun herhangi bir yerinde rakibin bir uzvunu hisseden hooop düşüveriyor yere. sonra da televizyonda yorumcu adı altında bazı şahıslar "hakemlerin lincoln'u koruması lazım. hakemin bir görevi de futbolun şov kısmına katkıda bulunmak. böyle yıldız futbolcuları korumazlarsa futbolu katlederler." gibi yorumlar yapıyor.

    e tamam da futbolun güzelliği tek adamın topu ayağından çıkarmayıp rakip müdahele yapınca düşmesi değil ki. lincoln'e basit bir faul çalmak yerine oyunun akıcılığına katkıda bulunup güzel bir gol izlememize olanak sağlaması futbolu daha izlenebilir hale getiriyor. lincoln yıldız da messi yıldız değil mi? adam topu her ayağına aldığında bileğine bileğine tekmeleri yemesine rağmen düşe kalka deparına devam ediyor. keza ingiltere liginin her maçı ders gibi. 5 dakikada bir düdük zor düdük sesi duyulan maçlarda top bi o kalede bi bu kalede. sonra da neden türkiye'de maçlar ingiltere ligi gibi değil diyoruz. bizim ligimizde oynayan futbolcular daha kalitesiz olsa da 3 büyüklerin maçları dışındaki maçlar daha eğlenceli geçiyor. hakemler baskıdan tırsmadıkları için daha cesur maç yönetip daha akıcı maç oynatıyorlar. 3 büyüklerin maçında çal her pozisyonda faul, oyun iyice yavaşlasın, doğal olarak hakem adına zor pozisyonlar da oluşmasın. ne ala memleket..

    yukarda anlatılanlara özet olarak türk takımlarının genel olarak avrupa'da sürekli dayak yemeleri örnek gösterilebilir. gerçi fenerbahçe bu sene dayak yemiyor ama onlarda da türk bulunmadığı için zaten herkes sert oynayama alışkın. ama beşiktaş'ın 2 şampiyonlar ligi maçında yediği dayak içimi acıttı. prematüre gibi duran ricardinho gibi oyuncularla nereye kadar.. şu futbol biraz düdüksüz oynansın. futbolcular yatmaya alışmasın. 2 dakika kıçlarını kaldırıp koşsunlar.. çok mu zor be..
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap