7 entry daha
  • ışık üniversitesinin can damarı olan sistem. bu sistem üzerinden ders kayıtları yapılır, notlar girilir ve saklanır, transcriptlere bakilir ve daha neler neler. kisacasi her işlem bu sistem üzerinden yapılır.
    her ışık üniversitesi öğrencisi mutlaka bu sisteme küfür etmiştir. hatta hocalar bile etmiştir.
    bu sistem ilk kodlandığı sırada o kadar kötü kodlanmıştır ki her tarafı bug dolu olarak çıkmıştır. zamanla bunu yamaya yamaya adam akıllı bir hale getirmeye çalıştılar. bu olayda bu sistemi kodlayanların hiç bir suçu yoktur, suç o sistemi onlara yazdırmak isteyenlerde ve o sistemin başında olan kişidedir.
    bu sistemin başındaki insan bu sistemin çok sağlam ve kusursuz olduğunu iddia edip durmaktadır. başındaki insanın kim olduğunu görmek için siteye girip bakması yeterlidir. gelen şikayetler sonucunda bazı buglar bu şahsa iletilir ancak yine de inkar etmeye devam etmektedir. kanıt sunulmasını talep eder.
    neyse efendim bir akşam duşumu alırken cin bir fikir belirdi zihnimde, hani ampul çıkar ya bir anda (akp ampulu değil yanlış anlaşılmasın) ondan oldu, eureka diye bağıra bağıra koştum bilgisayarımın karşısına. denedim de ne göreyim, database elimin altında.
    o gece oturulur bir program yazılır. bu program sayesinde sadece öğrenci numarası, ders kodu, semester, yıl ve not girilerek transcript üzerinde oynama yapılabilir.
    ertesi gün öğrenci işlerine gidilir official transcript istenir. aradan geçen bir kaç saat sonnda official transcript alınır ve açılır, sonuç başarılıdır.
    hayatımda o güne kadar almadığım ie301 operations research dersini aa ile geçmiştim ve ilk dönem cc ile geçtiğim ingilizce dersim aa olmuştu.
    burda bir düşünün, elinizde ne kadar büyük bir silah var? bütün yıl yatıp sene sonunda notlarınızla istediğiniz gibi değiştirip en sonunda mezun olabilirsiniz, para karşılığında diğer insanların notlarını düzeltebilirsiniz, zengin olabilirsiniz, kısacası karneniz üzerinde istediğiniz gibi oynama yapabilirsiniz.
    sonra ne mi oldu, o official transcript dönemin rektörüne verilir ve durum anlatılır, eve dönülür dönülmez aa yaptılan dersler geri alınır ve ahlaki bir davranışta bulunulur.
    işin en acı tarafı ne biliyor musunuz? o sistemin başındaki insan daha inkar etmekte ve sisteminin çok harika olduğunu söylemektedir. ben ise tam tersini.
    ben bu yazıyı niye mi yazdım? ışık üniversitesine yeni gelecek rektör belki bu yazıyı okur da bu sistemin ne kadar adi bir sistem olduğunu görüp bu sistemin fişini çeker. gidip, paraya kıyıp adam akıllı bir sistem satın alır. bu arada eğer böyle bir olay olursa satan şirketten %10 komisyon bekliyorum, haberleri olsun.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap