1 entry daha
  • anglo-sakson dünyanın st. john's wort*/ johanniskraut adıyla tanıdığı; hristiyan dünyasında kutsal olduğuna inanılan, isa'nın haç kanı, isa'nın yara otu gibi adları da olan; bizde sarı kantaron başta olmak üzere binbirdelik otu, yara otu, mayasıl otu diye de bilinen bitkiye adını veren sarı çiçekleri olan bir ottur.
    latince adı hypericum perforatum olup, perfore yani delik manasındaki tabirin türkçe ada da yansıması görülmektedir.
    iltihap giderici ve yara kapatıcı özelliği olan otunun suyu türkiye'de genelde alta kaçırma ve diğer iç organ hastalıklarında oturma banyosu olarak kullanılsa da, asıl özelliği sinir teskin edici, müsekkin özelliğidir.
    en garip yanı ise siyah tüylü hayvanlarda yenildiğinde allerji yapmaması, beyaz tüylü hayvanlarda ise ölüme varan deri hastalıklarına yol açmasıdır.
    yine knataron adıyla anılan ve tek başına ağza alınmayacak kadar acı bir tadı olan, son derece güzel, biraz papayayı andıran portakal rengi dilimli bir meyveye sahip, çekirdekleri çıkarılıp ezilen meyve balla karıştırılarak mide hastalıklarının tedavisinde kullanılan isimdaşıyla aynı olup olmadığı ise merak edilmektedir. araştırılacaktır. aramaya inanılacak, bulunacak, öğrenilecektir. doğal gıda destek hattı doğadadır.
263 entry daha
hesabın var mı? giriş yap