• dünya vatandaşlığı kavramına doğru ilerleyen bir çağda; bilimin inanılmaz işler yapıyor olduğu bir dönemdeyiz. pek cok açıdan potansiyeli çok yüksek topraklara ve önemli bir genç nüfusa sahibiz. ancak bu kaynakları değerlendirecek gençleri çağa uygun yetistirebilmekten çok uzağız. her başlıkta eksikleri öne sürülen genclige ne model olabiliyoruz ne yol gösterebiliyoruz yeterince.

    özellikle halihazırda yurtdışında bulunan ve bazı açılardan bizden daha gelişmiş bir ülkede yaşayan ve çalışan yazarların bilgi ve deneyimlerini ögrenmek istiyorum bir ögretmen ve veli olarak.

    eğitim sistemimizin durumu malum. bulunduğunuz ülkede bilime, teknolojiye, sanata yön veren insanları yetiştiren sistem nasıl? bir veli, bir öğretmen okul dışında çocuğunu-öğrencisini hangi alanlara yöneltmeli? hangi becerileri kazandırmalı? hangi yeni meslek alanlarında insan yetiştirmeliyiz? türk gençleri hangi yaşta ne okumalı, ne izlemeli, ne öğrenmeli ki bütün bu gelişmelere seyirci kalmaya devam etmeyelim?

    ben bir öğretmen olarak bizzat gezip yaşayıp görmek isterim birçok ülkenin eğitim sistemini ama şu anda maddi-manevi buna imkanım yok. ben neler öğrenmeliyim, öğrencilerimi ve çocuklarımı neye meraklı, ilgili yetiştirmeliyim ki ister vatanında ister yaşamak istediği bir ülkede bulunduğu alana katkısı olan bir insan olsun?
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap