6 entry daha
  • bu grevi, türk telekom'un çalışma kriterleri ile yargılayan insanlar öncelikle şunları da düşünmelidir:

    - türk telekom çalışanı ne planlamacıdır, ne iletişim mühendisidir. o insanlar, aranan eğitim kriterlerine göre oraya yerleştirilmiş, kendi deneyimleri sonucu çeşitli tutumlar geliştirmiş emekçilerdir. o insanların davranış kritirlerini belirleyen şirket yönetimidir. kurum içi eğitimin zayıflığı şirket gelir-gider dengesi ile ilişkili bir tasarruf politikası ile ilişkilidir.

    - türk telekom'un müşteri politikası önce siyasi, sonra ticari bir tercihten doğar. tekelci bir "devlet kökenli" şirkettir. piyasadaki ağırlığını, türkiye'de kökleri 80 anayasası, hatta cumhuriyet'in kuruluşundan beri devlet-insan arasındaki ilişkiyi şekillendiren ve poliste de, askerde de görebildiğiniz dayatmacı ve yetindirmeci bir anlayıştan da almaktadır.

    - türk telekom'un müşteri ilişkilerinde gördüğünüz tutumu, çalışanlarına karşı da benzerdir.

    - türk telekom, hem bir sosyal hizmet olarak tarif edildiği için ona göre tutum almış müşterilerine, çok hızlı bir şekilde, bir geçiş dönemi bile sunmadan serbest piyasa koşullarını sunarak çok sert bir sınıfsal sömürü yapmış, hem de çalışanlarının sosyal imkanlarını çok hızlı bir şekilde daraltmıştır.

    bunları dikkate almadan türk telekom emekçisini yargılayamazsınız. türk telekom emekçisinin sıkıntısı ile 7 yıl önceki telefondan zart diye kapınıza dayanan haciz kararı aynı sınıfsal saldırının parçalarıdır.
169 entry daha
hesabın var mı? giriş yap