• link

    geliyor gelmekte olan. milletin çocuğu işsiz gezecek, diploması çekmecelerde çürüyüp gidecek, atanamamış öğretmen çalıştığı inşaattan düşüp ölecek, iş bulamayan gençler kendilerini asacaklar, insanlar umutsuzluğa kapılıp evlerinde ailece kendilerini zehirleyecekler, milyonlarca insan antidepresan bağımlısı olacak, bir tatile gitmek, hayattan keyif almak hayal olacak, ülkemin gençleri, dünyadaki yaşıtlarının kullandığı teknolojik aletlere sahip olmak için 20 kat fazla çalışacak, bir araba sahibi olmak için yıllarını verecek, geliri ortadayken dünyanın en büyük vergisini ödeyecek, bütün bunlar olurken birileri de milyar dolarlık ihaleler alacaklar, yaptıkları projeler vesilesi ile devletimiz ve halkımız yıllarca bu şirketlere borçlu kalacak, dolarla kiralar ödenecek.

    var mı böyle bir adalet? makul mü türkiye'deki ihaleleri hep aynı adamların alması?

    selin sayek böke de bunları görüp faturayı kesmiş, pazarlık falan yok diyor, kamulaştırılacak diyor, faturayı ödetmek için de sizden yardım bekliyor. bırakın ödesinler.

    edit: bir tartışma olduğunu eklemek lazım. şirketleri mi devletleştirecekler, yoksa yap işlet devret ile bu şirketlere verilen ve ödeme garantili projeler mi kamulaştırılacak? ikisi de olumlu.
248 entry daha
hesabın var mı? giriş yap