338 entry daha
  • edit: bir üstteki entrynin sahibi "tamam" nickli arkadaşın yoğun ısrarı üzerine entryi güncelliyorum. kendisi 2 yıldır macaristan'da yaşadığını ve macaristan'a benden ve buradaki birçok arkadaştan daha fazla hakim olduğunu söyledi, entryde geçen art niyetli kısmının da oldukça ağır bir itham ve haksızlık olacağını kendisi belirtti, ki bence de bu konuda kendisi haklı. hani 2 yıl kadar uzun süre bahsi geçen ülkede bulunmamış olduğumdan haklı olabilir. ancak bende hem yaptığım iş gereği hem de orta avrupa'ya duyduğum özel ilgiden dolayı kendi belirttiğim düşüncelerin yanlış olduğunu düşünmüyorum. özellikle kendisinin bir itirazı da ülkeyi sağ popülist partiler üzerinden tanımlamama olmuş, iyi güzel hoş da ülkenin yüzde 70'i olan kitle üzerinden değil de hangi kitle üzerinden bu ülkeyi tanımlayayım ? bu entryi okuyan diğer arkadaşlara da kendisine de burada bir soru yöneltmek istiyorum, siz türkiye'yi yüzde 65'lik muhafazakar sağ kesim üzerinden mi tanımlarsınız yoksa yüzde 35'lik sol-seküler kesim üzerinden mi ?

    gene bir ülke başlığı ve gene kendi dar çevresinden ülkenin geneli hakkında saçma sapan iddialarda bulunan bir yazar.

    macaristan'da türkler ile ortak kökenden geldiğini savunan çok ciddi bir topluluk vardır. bunu ülkelerinde etkinlik gösteren ve yakın zamanda yüzde 20 üzerinde oy alan turancı jobbik partisinden anlamanız da mümkün. jobbik partisinin turancı düşüncelerini, kendilerinin hocalı katliamını iktidara geldiklerinde soykırım olarak tanıyacaklarını ilan etmelerinden de anlayabilirsiniz. şu an ki mevcut iktidarları da jobbik'in politikalarına kalkan olması için türk konseyine gözlemci üye olarak katılmış ve daimi üye olma talebinde bulunan bir partidir. jobbik bizim ülkemizde aktif politika yapan mhp ve iyi parti gibi sözde turancı partilerden bile daha turancı duruş gösteriyor diğer parti politikalarına da baktığımızda.

    durum buyken bir yazarın kendi dar çevresinden yorum yapması bana aşırı komik ya da art niyetli geliyor. bizzat kendim de kısa süreliğine gittiğimde, ben birçok kişinin ortak kökenimizi kabul ettiğini de gördüm.
212 entry daha
hesabın var mı? giriş yap