8 entry daha
  • kendi çapımda içinde bulunma rekorumu kırdığım müessese. uzun bir süreydi altı ay. malum moderasyon da çaylaklık ya da uçurulma konusunda bir gerekçe söylemiyor. ama doğru ama yanlış tahminlerimiz oluyor sadece. işte bana da sık sık soruldu çaylaklığım süresince neden çaylak olduğum. ben de önce bir kişiye yazdığım bir metni daha sonra herkese kopyaladım. o metnin revize edilmiş halini buraya da kopyalıyorum:

    "selam hafız. o çaylaklık uzun sürecek de o süre dolmadan ya da o süre dolduktan bir süre sonra uçurmayacaklarının garantisi de yok. zannımca moderasyon ''avasas sözlüğü dava açmakla tehdit ediyor, moderasyon avasas'tan çekiniyor, moderasyon avasas'ı tutuyor'' iddia ve söylentilerine ''tutmuyoruz, çekinmiyoruz'' yanıtı vermiş oluyor bu çaylaklıkla.

    bu çaylaklığım bir kampanyanın sonucu hafız. şöyle anlatayım. anadolu'da tutucu bir yere bir memur, öğretmen vs gittiğinde, o kişi oradakilerin istediği yapıda biri değilse, (örneğin ateist, solcu, alevi, kemalist vs) hemen bir iftira, söylenti çarkı dönmeye başlatılır. fısıltı gazetesi ile, yerel basınla şunla bunla. ahlaksız, din düşmanı, sapık vs vs. o adamı tanıyanlar, çevresindekiler öyle olmadığını bilir ama tanımayanlar, dışarıdan bakanlar ne kadar iyiniyetli de olsalar ''neden hep o, neden başkası ya da ben değil, herkes niye onu diyor'' gibi bir önyargı geliştirebilir. tabi bir de üst makamlara şikayet dilekçeleri gider seri olarak. üst makamlar da onu sorun insan olarak görür. manipule olurlar yani. mesela bak yeşil sözlük yazarları başlığı açıldığında çaylaktım. öyle bir fişlemeye karşıyım ben. öyle bir şey olmaz. bunu hem bir arkadaşa ifade ettim, hem de makul bulan bir arkadaşla tartıştım. ama sözlükte utanmadan, beni refüze eden dişileri o listeye aldırmaya çalıştığım yazıldı. tek bir militarist entryim olmamasına karşın militarist ilan edildim. aklıma hiçbir zaman kimseye dava açmak gelmediği halde sözlüğü dava açmakla tehdit ettiğim, aba altından sopa gösterdiğim yazıldı. bana saldırıp orospu çocuğu diyenler, nickimde pkk'lı göndermesi yapanlar, testislerimden tutulduğumu yazanlar uçunca ben onları uçurmak için çalışıyor, tahrik ediyor diye ilan edildim. kemal kerinçsiz bile ilan ettiler. daha neler neler.

    (bkz: sözlükte ispiyon görevi ve şikayet hakkı)
    (bkz: xxxxx/@yyyyyy) (sansür: burada nezih(!) bir sözlük yazarının bir başka yazar için "sözlükte şu şekilde yazıp, şu kesimi rencide ediyor. tepkilerinizi şikayet butonundan bildirin" diye bir forward mail dolaştırdığı yazıyordu) yazanı tanımıyorum etmiyorum. sormadım da ama orada bahsi geçenin ben olduğumu düşünüyorum.

    neyse. iyi günler:)"
207 entry daha
hesabın var mı? giriş yap