6 entry daha
  • dernek mükemmelen ifade edildiği üzere saatleri ayarlama enstitüsü'nü hatırlatsa da buradan veya başka bir yerden hareketle ismet özel'in ırkçı olduğunu iddia etmek yanlış olur. kendisinin türklük anlayışı, türki dil konuşan ve müslüman orta asya halklarını bile, islamiyetle onun için mücadele etme şeklinde bir ilişki kurmadıkları için, kimlik tanımlarının ve kimlik tarihlerinin islamla ilişkisi olmadığı için türk saymamaktadır. kavramı başka şekilde kullanarak yeni bir türklük ontolojisi kurmaya teşebbüs etmekte, hafif veya şiddetli, bir megalomani işareti olarak herkesin a'yı anlayacağı kelimeyi b'yi kasdetmek üzere kullanmakta ısrar ederek, kendi tek kişilik semantik anlayışını tüm topluma dayatmaktadır. özel'in türklük anlayışı/vurgusu, değil ırkçılık, milliyetçilik bile sayılamaz. kısmen yaratıcı, kısmen kurnazca bir şekilde türkiye cumhuriyetinin kuruluş tarihini (gayrı müslimlerin mübadelesi, devlet tarafından müslüman etnik varlıkların türklük için malzeme olarak kullanılması gibi) istismar ederek, kendi islami milliyetçilik denemese bile millet teorisini yazmaktadır.
    ismet özel'in şairliğinin iyi olmasından* bağımsız olarak kendisine ırkçı, hatta bildiğimiz anlamında milliyetçi denmesi yanlış olur. kendisinin kelimelerini, en azından kendisi bağlamında yanlış kullanmak olur.
    kendisinin bu tanımlarına ve yaklaşımlarına hiçbir şekilde katılmamakla beraber yanlış anlaşılmasının önüne geçmek için kültür ocağı ya da aydınlar ocağında yaptığı söyleşiyi okumanın faydalı olabileceğini ifade etmek isterim. (sitesinde bulamadım)

    edit: http://docs.google.com/…oc?id=ahw6kgpcjhxp_10f92vgw

    bu daha okunaklı olabilir mobil cihazda..: https://docs.google.com/…4srf0vzey0huxzdjh4ocmw/pub
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap