672 entry daha
  • dün xbox fiyatı açıklanmış, 7500 tl. 3 aylık asgari ücretten fazla. çoğu iyi meslek sahibi eğitimli gencin bile 1 aylık maaşıyla alamayacağı bir seviyede. "batı ülkelerinde şu kadar gün çalışıp alıyorlar" geyiğine hiç girmeyeceğim çünkü zaten herkes neyin ne olduğunu artık biliyor.

    bugün gençler modern teknolojiye erişemiyor. ev ve araba satın alamıyor. eli yüzü düzgün bir telefon 10 bin tl, araba 300 bin tl, ev 700 bin tl. batı gençliğinin "artık eskidi" diye beğenmeyip değiştirdiği arabaları "acaba 5 yıl sonra satın alabilir miyim" diye hayal kuran bir gençliğimiz var. evlenmeye karar veriyorlar, ev satın alamadıkları için ya ciddi miktarda kira ödüyorlar ya da en güzel yıllarını ipotek altına alıyorlar. sonucunda da huzursuz, mutsuz ve geleceği parlak görünmeyen evlilikler ortaya çıkıyor. çocuklara iyi bir gelecek inşa edememek de cabası.

    bir ülkede gençleri mutlu edemiyorsanız, her araştırmada, ankette çoğunluk batıya kaçma hayalleri kuruyorsa o ülke fiilen yolun sonuna gelmiştir. tv'ye çıkıp rekabetçi kur masallarıyla, "benim vatandaşımın bmw'ye binmek, yurt dışını gezmek gibi bir derdi yok" saçmalamalarıyla bir arpa boyu yol alamazsınız. o kurlar her 1 kuruş arttığında gençliğin geleceğinden çalınıyor. artık hangi makam yapar bilmiyorum ama bir şeyler yapılması şart.

    gençliğe "ey türk gençliği! birinci vazifen; türk istiklalini, türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir." diye öğretildi ama gençlerin kanını öyle bir emdiler ki kimsede muhafaza ve müdafaa edecek derman, hırs, motivasyon kalmadı. ülkede artık beyin göçü tehlikesi yok, beyin göçü hayali tehlikesi var. bir gencin en büyük hayali haklı olarak batıya kaçmak oldu. birilerinin buna dur demesi, ülkeyi bir an önce bağımsız hukuk temelli, kalkınma odaklı yönetim anlayışına geçirmesi gerekiyor.
312 entry daha
hesabın var mı? giriş yap