826 entry daha
  • sanirim son zamanlarda star wars franchise i icin yapilmis, acik ara en temiz islerden biri olmus. resmen agzimdan salyalar akarak, mental orgazmlar esliginde izledigim bir is oldu.

    ilk dikkatimi cekenlerden biri muzikti. ulan dedim, muzigi kim yapmissa, hakikaten ilk star wars ciktigina benzer bir damar yakalamis. tamam o kadar guclu degil ama, muzigin o kadar guclu ve baskin olmamasi, zaten dizinin hikaye ve amaci ile cok daha uyumlu olmus. yer yer hissedilen wild west havasi da var, allahina kadar bilim kurgu da, star wars da. nefis yani inanilmaz.

    sonra gordum ki, zaten muzikleri, yeni donemin parlayan yildizi, ludwig göransson yapmis. soyle de bir videosu var, nasil yaptim ettim babinda. ludwig i creed ve black panther gibi filmlerdeki calismalarindan biliyoruz. kendisine efsane demek icin erken evet ancak, geleceginin parlak oldugu belliydi keratanin.

    tabi bir de bolum sonlarindaki concept art lari gordukce, produksiyon tasariminda kimler var diye bakinca goruyoruz ki, muthis bir is portfoyune sahip olan, tee avatar filmi zamanlarindan beri, buyuk islerin teslim edildigi andrew l. jones var. hatta concept tasarimcilar arasinda, star wars un orjinal tasarimcisi olan doug chiang de var. bilmeyenler icin soylemis olalim, doug bir ralph mcquarrie degil elbette ancak, 2binler sonrasi yeni uclemelerle geri donen star wars a kattiklarini gormezden geleni dark side carpar. fazla soze gerek yok, dizi sonlarinda cikan artwork lere baktiginizda ne demek istedigimi daha iyi anlayacaksiniz.

    hikaye de olmus direk. o konuda anlatip uzatacak fazla birsey yok. mandalorian tarikatinin muridlerinden olan, din djarin isimli kahramanimizin, bebe yoda ya nasil abilik babalik yaptigini anlatan muthis bir ara hikaye. evet, din djarin, boba fett ya da jango fett degil. ancak boba fett in, 2. sezonda arzi endam edecegine dair soylenti ve beklentiler de yok degil. onu da zaman gosterecek.

    ha tabi tum bunlarin olmasini saglayan asil abimizi unutmayalim. ellerine saglik jon favreau, guc seninle olsun kardesim.

    dipnot: aah ah, sw evrenindeki tarikatler bile guzel lan, buralardaki gibi subyanci pedofiller degiller.

    ----------------------this is the way-------------------
1522 entry daha
hesabın var mı? giriş yap