7 entry daha
  • son yaşanan terör hadiseleri ve medya gazı ile iyice körüklenen histeridir. bayrak fetişizmi de bu histeriyi billurlaştıran olgulardandır. fazla kasmadan biri kendi tanık olduğum, diğeri de bir arkadaşımın tanık olduğu iki olayı anlatıp huzurdan çekileceğim.

    vaka 1
    arkadaşım* kadıköy meydanındadır. bir grup meydanda gösteri yapmaktadır. birden istiklal marşı çalınmaya başlar. herkes durur. arkadaşım da şaşkın şaşkın çevresine bakmaktadır. meydanın bir köşesinde bir adam gayet doğal bir şekilde yolunda gitmektedir. durup da marşa eşlik etmekte olan yaşını başını almış iki teyze söylenmeye başlar. "vatan haini saygısız vs" diye.

    vaka 2
    belediye otobüsünde altmış yetmiş yaşlarında bir teyze sinirli sinirli söylenmektedir.önce anlaşılmaz. "terbiyesiz, saygısız, hayranmış, hayransan gösterme" falan demektedir. teyzemiz anlaşıldığı kadarı ile birinde başka bir ülkenin bayrağını görmüştür. ancak bu biri otobüste ayakta duran, montunda "england" yazan ve ingiliz bayrağı olan genç midir yoksa başka bayrak mı gördü burası benim için muallak. teyzemiz otobüsten inerken de "hain" diye bağırır tam olur.

    ulu tengri encamımızı hayreylesin.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap