258 entry daha
  • roma'nın "stoacı" yahut "filozof" imparatoru. selçuk'ta bulunan efes müzesi'ni ziyaretimde kendisine ait bir büstün fotoğrafını çekmiştim. fotoğrafa bakarken "acaba gerçekte nasıl görünüyordu?" diye merak ettim ve çok iddialı olmasam da fotoğrafını çektiğim büstü referans alarak kendisinin resmini çizdim. ortaya şöyle bir şey çıktı.

    bu marcus aurelius büstünün fotoğrafı görsel

    bu da çizerek yüzünü canlandırmaya çalıştığım marcus aurelius görsel

    edit: imla.

    edit ıı: neselimeseodunu nickli yazar arkadaş, bir fikir versin diye marcus aurelius'un daha önce yapay zeka aracılığı ile canlandırıldığı bir görselin linkini paylaştı. bu çalışmanın yapay zeka tarafından yapıldığını düşünürsek benim yaptığım çizimden daha doğru bir çalışma olması muhtemel.

    yapay zekanın yaptığı canlandırma

    edit ııı: beğenen ve mesaj yoluyla değerli yorumlarını paylaşan yazar arkadaşlara teşekkür ederim.

    çizdiğim marcus aurelius'u osman kavala'ya benzeten yazar arkadaşlar da oldu. baktım ve ben de kendilerine hak verdim. benziyor.

    edit ıv: tequila man nickli yazar arkadaşın verdiği bilgiye göre o dönemde romalılar fenotip olarak daha koyu tenlilermiş ve ekstra olarak güneşte de çok vakit geçirdiklerinden ten renkleri iyice koyulaşıyormuş. bu bilgiler ışığında çizdiğim marcus aurelius'un da ten renginin daha koyu olması gerektiği ortaya çıkıyor.

    yazar arkadaşın paylaştığı, söz konusu dönemin romalılarının betimlendiği bir görsel
526 entry daha
hesabın var mı? giriş yap