689 entry daha
  • alın size altın değerinde özel okul tüyoları.
    hayır öğretmen değilim ama bir öğretmenle evliyim, kardeşim, annem, babam herkes öğretmen, 2 çocuğun velisiyim, iyisiyle kötüsüyle çok da özel okul gezdik, size direk hap bilgiler vereyim:

    not: bilgilerin tamamı ilkokul içindir.

    1) özel okul da olsa her şey ama her şey öğretmendir. hiçbir kuruma güvenip çocuğunuzun verileceği öğretmen hakkında bilgi sahibi olmadan vermeyin. ne büyük okullarda ne dandik öğretmenler var, hayal edemezsiniz. size öğretmenlerin hepsinin birbirinden değerli olduğu, seçim şansınız olmadığı söylenecektir. çoğu zaman el altından seçim yaptırılır.

    2) öğretmen hakkında okul içinden hele yöneticilerden gelen hiçbir bilgiye güvenmeyin. tek güvenilir bilgiyi okul içindeki başka öğretmenler verebilir o da size gerçekten yakınsa... örneğin okul içindeki bir öğretmenin kendi çocuğunu hangi öğretmene verdiği müthiş değerli bir bilgidir. size allar pullar, ama kendi çocuğunu vermez çoğu kez yılı dönemi denk gelse.

    3) bütün veriler eşitse, genç öğretmeni tercih edin. tecrübe dediğiniz şey büyük oranda kaşarlanmadır. + değil - yazar dip toplamda. ilkokul öğretmenliği sandığınızın aksine "tecrübeden" çok "enerji" işidir.

    4) özelde öğretmen maaşları çoğu yerde asgarinin biraz üstünde. mümkünse, seçenek varsa maaşları öğrenin ve böyle okullara öğrenci vermeyin. düşük maaşlı öğretmenin çocuğunuza faydası olmaz. iyi öğretmense bile olmaz.

    5) özel okulda iyi öğretmen seçiliyor sanmayın genel olarak. müthiş yanlış bir önyargı. gördüğüm en dandik öğretmenler özel okuldaydı, hala öyle, devlet değil.

    6) özel okul elbette bir ticarethanedir ve aslında öğrenciye değil veliye çalışılır. veli tatmin edilir. öğrenci sadece bir araçtır, neticede de bir çocuktur. bu aklınızda hep olsun. gerçekte olanla size akseden ne kadar farklı olabilir sanmayın. müthiş bir denge bu, çok fark olabilir ve çok uzun sürebilir. çocuğa kattığı şey sıfır olan ama veliyi mükemmel idare eden çok dandik öğretmen vardır sektörde. adamı 4-5 sene "çok iyi öğretmen olduklarına inandıra inandıra" uyuturlar. zaten içeride bu yüzden barınabiliyorlar.

    7) sorun yaşadığınızda problemi yönetici ile değil öğretmen ile çözmeye çalışın. öğretmeni cezalandırdığınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. sonunda çocuğunuz zararlı çıkar.

    8) muhatap olduğunuz okul yöneticisinin mazisinde öğretmenlik var mı öğrenin.(kendisinden değil) öğretmenlik yapmış yönetici kısmen farklı olur.

    9) arkadaşlar çocuğunuz özel, veya yetenekli veya üstün zekalı değil. bu sadece sizin gurunuzu okşamak ve okula/öğretmene olan bağlılığınızı artırmak için söylenen bir yalandır. başka yerde gerçeği duymak istemezsiniz değil mi?

    ve son,
    bu kadar tüyo verdim siz de bana bir kıyak yapın,
    beni öğretmeniniz varsayın.

    be amına koduklarım,
    yapanlar için konuşuyorum,
    öğretmeni akşam saat 8, 9'dan sonra aramayın, bir durunuz, durağınız, sınırınız olsun. buna whatsapp da dahil. o öğretmenin de bir evi, eşi, çocukları, mutfağı var... önce adam olun, sonra anne/baba, hatta belki veli de olursunuz.
    evde iş dünyası konuşması biçimsizdir. karşınızdaki nezaketen açar. elinde kaşık tarhana karıştırıyorsun, bulaşık yıkıyorsun zort telefon, gündüzki konunun devamı...
    yapmayın, düşünün,
    o sınıfta 20-24 arası çocuk var. içinden her akşam 3-5 kişi arasa her akşam fazladan >1 saat, hatta daha fazla zaman yiyiyorsunuz. üstelik öğretmeniniz okuldan çıkmış en yorgun bitkin zamanında. hadi aradın uzatma. arama ulan arama... çocuk ölmediyse arama işte.
1121 entry daha
hesabın var mı? giriş yap