18 entry daha
  • marvel studios pandemiden en fazla etkilenen stüdyolardan biri oldu. mcu ortak bir hikaye anlattığı için içerisindeki tüm yapımlar, biri ertelense dahi sıralı şekilde ertelenmek zorunda kaldı. artık dizilerinde denkleme girmesiyle ortak anlatı daha da büyüdü ve bu sıralı anlatıya dizilerde katıldı. normal şartlar altında black widow-the falcon and the winter soldier-eternals-wandavision şeklinde gidecek iken the falcon and the winter soldier ve eternals denklemden çıktı black widow'un akıbeti ise henüz belli değil.

    üzerinde konuşacağımız wandavision fragmanında önce mcu'nun dizi konseptinden de bahsetmemiz lazım. daha önce abc'de yayınlanan agents of s.h.ı.e.l.d. netflix'te yayınlanan daredevil ve jessica jones gibi dizilerden çok daha farklı bu diziler. disney+'da yayınlanacaklar ve her şeyden önemlisi marvel studios tarafından yapılacaklar. diğer diziler marvel studios tarafından yapılmadı, kreatif anlamda kevin feige'nin vizyonunu taşımadı ve mcu filmlerine entegre edilemedi.

    phase 4 ile birlikte disney+'da yayınlanacak bu diziler ise tamamen mcu ile entegre olacak. filmler dizileri, diziler filmleri direktman etkileyecek. diziler ile mcu'ya katılan karakterler filmlerde devam edebilecek. bu dizilerin bir kısmı mini dizi olacak bir kısmı devam sezonları alacak. wandavision mini dizi olacak işlerden.

    bu dizilerle ilgili olarak söyleyeceğim son şey ise prodüksiyon kalitesi olarak filmlerden asla geri kalmayacağı. tamamen film bütçesi ile bu diziler çekiliyor. sezon başı 150 milyon dolar civarı bir bütçeden bahsediliyor. bu da bölüm başı 25 milyon gibi bir rakam eder. game of thrones ve the mandalorian gibi dizilerin bile çok çok üzerinde bir bütçe bu.

    fragman daha önce seyirciye bahsedildiği gibi tam bir sit-com olarak açılıyor. gülme efektinin kullanılmasına kadar dizinin bir kısmının sit-com olacağı söylenmişti. aynı şekilde buna tanık oluyoruz. wanda ve vision'un güzel, mutlu bir aile tablosu var. ama kısa süre içerisinde bu tabloda bazı çatlaklar oluşuyor. kahramanlarımız bazı şeyleri hatırlamıyor. hatırlamadıkları içinde içinde bulundukları gerçeklik sallanmaya başlıyor.

    dizide belli ki bir çok zaman dilimi göreceğiz. 60'lı yıllar, 70'li yıllar 80'li yıllar estetiğine sahip sahneler var. bunlar farklı dönemlerin sit-com'larından esinlenecek. bu sahnelerde wanda ve vision dışında bir ortak karakter daha var. o da kathryn hahn tarafından canlandırılan karakter. karakterin kim olduğu resmi olarak açıklanmasa da agatha harkness olduğunu tahmin etmek mümkün.

    wanda bir paralel evrende ya da cep evrende dizideki süreçleri yaşayacak. bu evreni kendisinin mi oluşturduğunu yoksa başka birinin mi oluşturduğu şu an için belli değil. belki de agatha harkness tarafından oluşturulmuştur ya da harkness tarafından orada tutsak ediliyordur. fragmanın sonlarına doğru gerçek dünya'yı da görebiliyoruz. s.w.or.d. ekipleri muhtemelen bu cep evrenle dünya arasında bir etkileşim fark edecek. belki de wanda kaçmaya çalışırken bazı s.w.o.r.d.'un dikkatini çekecek.

    ayrıca bahsetmek istediğim bir karakterde fragman görünen ve tarladan gerçek dünya'ya uçan kadın. o karakter monica rambeau. karakteri daha önce captain marvel filminde izlemiştik. 90'lı yıllarda geçen filmde çocuk haliyle görmüştük. wandavision'da ise büyümüş ve s.w.o.r.d. ajanı olmuş haliyle göreceğiz. rambeau, çizgi romanlarda captain marvel ismini bile taşımış önemli bir karakter. bu dizide güçlerini kazanıp, mcu'da kahraman olarak görünme ihtimali çok yüksek.

    wandavision dizisi doğrudan doctor strange in the multiverse of madness filmine götürecek. hatta doctor strange'in bir bölüm dahi olsa dizide gözükmesi bekleniyor. şu an için bu bağlantının nasıl olacağını bilemiyoruz ama bazı tahminlerde bulunabiliriz.

    çizgi romanlarda büyü temelli olmak üzere wanda hamile kalıyor. wanda ve vision'ın ikiz çocukları oluyor. bebeklerin gerçek olmadığı agatha harkness tarafından ortaya çıkartılıyor. daha sonra ise bebekler wiccan ve speed olmak üzere reenkarne olarak dünya'ya geri dönüyorlar ve young avengers'a katılıyorlar.

    işte özellikle bu nokta dizi ve filmin kesişmesi için çok kritik olabilir. zira bu çocukların reenkarne olmasındaki en önemli faktör marvel evreninin en önemli karakterlerinden iblis mephisto. ki kendisi doctor strange'in büyük düşmanlarından biri olur. tabi wanda'nin başına gelenlerin arkasında mephisto olabilir. ikinci doctor strange filminde çıkması beklenen nightmare olabilir. şahsi tahminim olan chthon olabilir. bu noktada marvel studios'un yaratıcı anlamda hikayeyi nereye götürmek istediği önem kazanıyor.

    wandavision şu anki haliyle mcu'da gördüğümüz her işten çok daha farklı duruyor. potansiyeli büyük bir proje. ilk yayınlanacak mcu-marvel studios dizisi ve ilk yayınlanacak disney+ mcu işi olarak sırtında yükler taşıyor. ama fragmanın bu konuda başarılı olduğunu söylemek mümkün.
602 entry daha
hesabın var mı? giriş yap