5 entry daha
  • deri takkesi, yüzünü kaplayan gözlükleri ile bir fenomen. abstract hip hop'ın doğmasında büyük etkenlerden biri. hip hop bir parti müziğiyken amacı da iki dize bulup bunları uyaklı bir hale getirmek iken kendisi 5'li 7'li rhymelar fırlatmış, sanatını güçlü betimlemeleri ve zengin uyaklar ile pekiştirmiş bir abidir.

    doğaçtan rhyming sanatının yani şimdiki adıyla freestyle'ın ilk bilinen örneklerinden birini 82 yılında busy bee'ye karşı bu abi bırakmıştır. kendisi battle'a girmek istediğiniz son mc'dir. önüne egosunu çelikten bir balon gibi şişirmiş birini bile koysanız iki dakika sonra ağlaya ağlaya kaçmasını sağlar.

    ilk olarak treacherous three'de başladığı kariyerine 86'dan sonra solo olarak devam etmiştir. 87'de ll cool j ile arasındaki savaş ününe ün katmış, bu savaşta 91'de son darbeyi vurarak ll cool j'in hardcore kimliğini bir kenara bırakıp, "hayatım çok güzelsin, seninle sahile karşı sevişmek istiyorum, dondurma yemek istiyorum" diyerek orasını burasını açmasını, pop idölüne dönüşmesini sağlamıştır. bu hareketi cool j'ye yaramıştır orası ayrı.

    90'ların başında krs one önderliğindeki stop the violence hareketine de katılmış, bu kampanya için chuck d ve krs one ile birlikte rise n shine'ı seslendirmiştir.

    şu sıralar çok kilo almıştır abimiz. elinde cipsi ile kanepeye uzanıp ll cool j'in haline üzülmektedir belli ki. oldskool'a ihanet etmemek için mtv rapçisi olmamıştır ve bu da elinden öpmek istememizi sağlamıştır.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap