80 entry daha
  • (bunun herkesin başına gelen bişi olduğunu düşündüğümden genelliyorum); bazen herhangi biri veya bir kavram hakkında mutlaka bir şeyler yazmayı ister insan ama o şey o kadar özeldir ki, ne yazarsa yazsın, anlattıklarının onu karşıladığını inanmaz, içine sinmez de hep sonraya erteler ya hani, işte john frusciante de öyle özeldir benim için ve yaklaşık 3 senelik sözlük hayatımda onlarca başarısız denemelerin sonrasında erteleye erteleye bugüne kadar saygı duruşunda bulunamadığım en önemli insanlardan biridir.

    kendimce güzel bir giriş yaptım hesapta ama işte bundan sonrasında kafamdakileri cümlelere dökemiyorum. yine yetersiz olacak belli ama artık içimde kalsın istemiyorum.
    dünyanın önemli gitaristleriyle yapılan röportajlarda vs. sorulan klasik sorulardan biri, yeteneğin mi yoksa ruhun mu daha önemli olduğudur. kendisi bu soruya ''yeteneğin mutlaka olması gerektiğini ama önemli olanın ruh olduğunu, o yoksa yeteneğin de anlamının kalmayacağı'' manasında karşılık verir. haklıdır da işte onu işinde en iyilerinden biri yapan, hem yeteneğinin hem de ruhunun inanılmaz büyüklüğüdür.

    üstelik bunu anlayabilmek için çok üstün bir müzik kültürüne sahip olmak da gerekmez. onun yarattığı melodilerin kulaktan kalbe bıraktığı titreşim, john frusciante'nin çalarken ki duruşu, müziğinin o en özel anlarında, başka bir boyuttaymış hissini yaratan ifadesi her şeyi anlatır.

    bütün bunların yanına o müthiş doğaçlama özelliği eklendiğinde, gerçekten de gitarın tanrısı vücut bulur onda. yüzlerce konser görüntüleri (vs.) seyreden biri olarak söylüyorum, hem kendi hem de red hot chili peppers şarkılarında özellikle o kulaklara kazınmış meşhur sololarını (çok az da olsa istisnaları var) birebir aynı çalmaz. her defasında aynı şarkıdan başka bir müzik, başka bir ruh yaratır. öyle etkileyicidir ki, sanki onun notalara değil de notaların ona hükmettiği, kainatın ritmine kendini bırakmış semazeni izler insan;
    http://www.youtube.com/watch?v=62vqpukg-wa

    yaşayan efsanemdir.
576 entry daha
hesabın var mı? giriş yap