140 entry daha
  • selfi'nin ruh hastalığı göstergesi olduğuna dair klinik çalışmalar ve tespitler mevcuttu. buna dair çalışmalar 2005-2010 gibi selfie akımının başlayıp yükseldiği süreçte zaten yapıldı.

    bu tavırlara normal insan davranışı gözüyle bakmamak gerekiyor. ben genel itibariyle selfie çekiminde bir ispat veya bir göze sokma çabası görüyorum.

    tabi ki, bu şahsi yorumum ben bir psikiyatrist ya da terapist değilim. keza kendisi de çok selfie çeken ve güzelliğini ön plana çıkartmaya çalışan psikolog bir arkadaşımla selfie üzerine yapılan psikiyatrik çalışmalar üzerinde yaptığımız sohbette bunun farkında olduğunu fakat yine de bundan keyif aldığını ifade etmiştir.

    maymunların ekseriyetle gördüğünü yapan bir memeli cinsi olduğunu da unutmamak gerekir. iq bazında maymuna ne kadar yakın isek selfie ya da selfie gibi kullanılmak üzere sipariş odaklı (şöyle de çek, böyle de çek) fotoğrafları düşük zekadan yükseğe doğru seyreliş gösterir... merak edenleriniz bunu kontrol edebilir.

    selfie ya da kendi vitrinini oluşturmak (instagram) bu gibi şeylere vakti ya da ihtiyacı olmayan kişilerce angarya görülür... bu bir show dünyası ilüzyonudur. bir fotoğraftan fazlasıdır. şov dünyasına giriştir. fenomenler bile kendi küçük show dünyalarının minik tanrı / tanrıçalarıdırlar.

    kısacası arkadaşlar esas amaç aramayın. maymun gördüğünü yapar, insanlar şov severler ve herkes her gördüğü ıssız boşlukta kendi alanını çevirmek, orada bir varlığa sahip olmak ister. bu budur... bunun yapılan iş, vakit, kazanç ve iq seviyesi ile de doğrudan orantısı vardır.

    keza, kadın içgüdüleri ve evrimsel olarak aldığı kodlar gereği kendini beğendirmek ve talep edenler arasında kendisi için orantısal olarak en iyi olan erkeği seçmeye odaklıdır. kadn bunu yaparken her şeyi kullanabilir...

    kasmayın yani esas amaç ararken. mesele maximum fav sayısını elde etmek.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap