6 entry daha
  • microsofttan bir numara olmayacağını kendi patronu da anladı da işi bırakıp gitti adam. en ufak bir heyecan yaratamıyor. tamamen gözden çıkardılar sanki. eskiden gene bir heyecan yaratabilirdi. windows 98 derdi, xp derdi, vista derdi, milenyum derdi. bir heyecan yaratırdı.

    şimdi düşünüyorum da yıllardır tamamen hayal kırıklığı. telefon işine girdi, rezil olup çıktı. devir telefon, tablet devri olmuş. yıllardır birikimi var bunların ama bunca tecrübeye çoluk çocuk firmalar tokatladı bunları. onlara güvenip telefonlarını alanları hıyar gibi bıraktı ortada.

    şimdi diyor ki katlanabilir tablet mi, telefon mu ne yaptı anlamadım. açıyor ekranı, tıklayınca yanda mail açılıyor. vay anasını, geleceğin teknolojisi bu olacakmış. adamların kendileri bile inanmıyor. devasa microsoft bütçesinden tırtıklamak için oyuncak prototip yapmışlar.

    ürününe inansa apple gibi şak diye sürerdi piyasaya. adam diyor ki 1 sene sonra satışa çıkacak. göstermelik bir kaç parti üretirler, vitrinlerde durur öyle.

    çoğu hayalidir zaten. bunlar arada bir show amaçlı videolar çekerler. ilerde gerçekten yapan çıkarsa bu bizim fikrimizdi diye atlamak için.

    bunlar 10 sene önceden yayınladıkları ne harika ürünler var ama hiç biri hayata geçmemiş hayali oyuncaklar.

    bu katlanır telefon mu tablet mi neyse artık o da yine böyle olacak. bunun daha iyisini yapıp piyasaya süren bir sürü firma var. ama microsoftta onu piyasaya sürebilecek, arkasında duracak kapasite yok. bu firmanın malı deniz, yemeyen keriz mantığı ile ilerliyorlar. bakalım seneye katlanır oyuncakları ne başarılar gösterecek göreceğiz.

    şuraya link koyalım, microsoft keriz silkeleme videoları:
    https://www.youtube.com/…productivity future vision

    edit: ama bunlar xbox'ı yapıp nasıl piyasaya sürebildi hala hayret halindeyim. normalde iş yapıp batırma uzmanıdırlar xbox da işler nasıl tersine gitti anlamadım. sanırım genelden kurtulup ayrı bir ekip yürüttü bu projeyi. yoksa onu da batırıp çıkarlardı. microsofttan beklenmedik bir iş oldu xbox.
    surface pro'lar da güzel, ama windows'un kendisinde sorunlar var. windows'u gören donanım sapıtıyor.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap