2 entry daha
  • sözlükte görünce biraz açtım, dinledim. kitap okudukları zaten net, kitabı okuyor. içerik olarak yorum yaptıkları videolar için tabii ki bir şeyler söylenebilir ancak ben başka bir şeye değineceğim.

    açıkçası vizyonlu bir görüntü yaratmaya çalışma durumu var ama işin teknik, yani reji kısmı bundan çok uzak. bu imkansızlıkla alakalı bir şey de değil, hiç öyle gelmeyin.

    1 - ışık.
    ya ne bu bembeyaz kahvehane florasan lambası gibi lamba. ya çok mu zor bir tane ayaklı abajuru yan üstten aydınlatacak şekilde koymak. rembrand üçgeni denen şeyi bir googlelasın, ışığın rengini sarı ampul yapsın, görselliği 5'e katlasın.

    2 - dekor
    yani tv'nin önünde falan durup gelişigüzel bir yerde video çekiyor gibi görünüyor. böyle planlama olmamalı. o sandalyedeki rahatlsızlığını ben dinlerken hissediyorum. yok mu şöyle bir köşe koltuğu vs. ya da bir koltuk, arka planı hareketsiz. caf caf değil, sadelik diyorum.

    3 - ses.
    maddi durumunu bilemem tabii, usb bir mikrofon almak o kadar zor değil; ama tabii sesi ayrı videoyu ayrı alıp bir post prodüksiyon işi yapmakla ilgileneceğini de pek düşünmüyorum. hiç olmadı doğrudan telefonla çekip o sesi kullanıyorsa da sesi biraz işlemek dinleyecek insanlar için olayı çekilir kılacaktır.

    bunlar o kadar da zor değil. farkı tecrübe etmek istiyorsa ulaşsın, (mertsboudoir@gmail) bir tane videosunu az biraz toparlayayım demek istediklerimi anlar bence.

    neden bunları dedim; çünkü mis gibi kitap okuyan uygulamalar var. seslendirme sanatçılarının iyi kalitelerde kayıtlar yaptıkları. o varken neden buradan kitap okuyanı dinleyeyim? görselliği de görmek isteyip tercihi buradan yana yapayım, o zaman da bu dekor ve ışık gözümü kanatıyor...
hesabın var mı? giriş yap